Inventarisatie

inventarisatie permacultuur educatie
De inventarisatie in de maak

Inventarisatie

Permacultuur kent nog maar een korte geschiedenis. De belangstelling om juist dit gebied te betreden treed pas op in tweede of derde instantie. Toch zijn er op diverse plekken al educatieve activiteiten ontwikkeld. Wij proberen deze activiteiten op het spoor te komen en inventariseerden ook allerlei ander materiaal dat geschikt kan zijn om te gebruiken binnen de permacultuurcontext. Let wel – we vermelden het steeds expliciet – dit materiaal is niet op basis van de permacultuurprincipes ontwikkeld! We adviseren dan ook dat een permacultuur-expert het materiaal naar haar of zijn hand zet.

We zoeken lesmateriaal, spelletjes, films, boeken, locaties & centra, heeft u aanvullingen voor ons laat het ons dan weten:  voor 12-min en voor 12-plus.

De inventarisatie zal nooit af zijn, niet zozeer groeien maar steeds verbeteren. We hopen op termijn vrijwel alleen ‘echt’ permacultuur materiaal op de inventarisatie te hebben staan. Met ingang van eind april publiceren we het eerste tabblad met lesmateriaal, de maanden daarna zullen we proberen elke maand een volgend tabblad vrij te geven.


Terug naar: Permacultuur Educatie

Onderstaande pagina’s krijgen de komende tijd steeds meer invulling:

 1. Over educatie: leren over of leren via de permacultuurprincipes
 2. Inventarisatie: bedoeling en contact:
  • Lesmateriaal (onder-12 & boven-12)
  • Spelletjes (onder-12 & boven-12)\
  • Films (onder-12 & boven-12)
  • Boeken (onder-12 & boven-12)
  • Locaties & centra
 3. Permacultuur Magazine pagina’s
 4. Festival activiteiten voor jongeren