PC-Educatie

Of beter gezegd: Permacultuur Educatie

afbeelding plus citaat
Klik om te vergroten

De Permacultuur  Educatie-groep Vlaanderen en Nederland, richt zich op het voorzien van informatie (en voorlichting) op het gebied van Permacultuur Educatie voor kinderen, jongeren en studenten, met als einddoel integratie van permacultuurconcepten in groter deel van onderwijs- en opvoedingsinstellingen. Daarnaast verzorgt de groep zelf programma’s en content en kan zij daarvoor gevraagd worden.

We richten ons primair op iedereen binnen de gemeenschap zelf die zich met Permacultuur Educatie bezig wil gaan houden. We willen hen ondersteunen door hun werk te ontsluiten en via dit overzicht onderlinge verbinding mogelijk te maken.

Daarnaast zijn we er ook voor belangstellenden van buiten de gemeenschap, direct gericht op mogelijke integratie van permacultuurprincipes in binnenschoolse – en buitenschoolse activiteiten.

Als kader gebruiken we de ethische principes van permacultuur (1. zorg voor de aarde, 2. zorg voor de mens en 3. (herverdelen) van het surplus en consumptiebeperking). Datgene dat voor iedereen een verrijking is: algemeen vormend en discipline overstijgend. Permacultuur Educatie is niet enkel gericht op overdracht van kennis want stimuleert leren door doen en probeert de principes toe te passe in de educatie zelf. Zie ook ‘over educatie‘.

Pedagogische doelen van de Permacultuur Educatie-groep:

We willen jonge creatieve denkers inspireren en voldoende zelfvertrouwen geven om voorvechters te worden van duurzaamheid in de wereld. We willen hun honger naar weten bevredigen en hun passie om onze planeet mede vorm te geven, voeden.


Onderstaande pagina’s krijgen de komende tijd steeds meer invulling:

 1. Over educatie: over of via de permacultuurprincipes
 2. Inventarisatie: bedoeling en contact:
  • Lesmateriaal (onder-12 & boven-12)
  • Spelletjes (onder-12 & boven-12)\
  • Films (onder-12 & boven-12)
  • Boeken (onder-12 & boven-12)
  • Locaties & centra
 3. Permacultuur Magazine pagina’s
 4. Festival activiteiten voor jongeren