Weer drie interessante artikels voor u!

Ook deze week heb ik terug enkele interessante video’s en artikels gevonden. Er is zoveel informatie beschikbaar op internet, maar dat is soms ook juist het probleem: hoe moet je dat allemaal vinden?

Daarom probeer ik elke 14 dagen enkele goudklompjes aan jou voor te stellen ???? .

Als je zelf video’s, artikels of links hebt naar waardevolle dingen, mag je deze altijd doorsturen!

1. Permacultuur?

Als je met een willekeurig iemand op straat zou praten, vermoed ik dat hij niet weet wat permacultuur is. Maar uit gegevens van Google Ngram Viewer blijkt dat het woord permacultuur steeds vaker voor komt in boeken. Google Ngram Viewer is een programma waarmee je de populariteit van een woord in boeken kan nakijken.

Zo wordt het woord permacultuur steeds vaker gebruikt in boeken, wat erop duidt dat permacultuur steeds breder bekend wordt. Wat nog belangrijker, dat het woord ‘permacultuur’ ondertussen bekender is dan ‘Permacultuur’ (met hoofdletter) zou erop wijzen dat permacultuur ondertussen redelijk mainstream aan het worden is.

Bekijk de grafiek hier: Google Ngram Viewer voor permacultuur.

2. Hoe kan een dorp klimaatverandering tegengaan?

Je kan klagen over het beleid van de regering, je kan op straat komen tegen multinationals die allerlei onethische dingen doen en er zal waarschijnlijk niet veel veranderen in jouw eigen leven.

Maar je kan ook je lot in eigen handen nemen en op lokaal beginnen met iets te veranderen. Samen met je buren, buurt en gemeente. Een goed voorbeeld met extra links en informatie kan je hier bekijken: Hoe kan een dorp klimaatverandering tegengaan?

3. Wat voor bodem heb ik?

Het is belangrijk om te weten wat voor bodem je hebt en er zijn allerlei trucjes voor. Maar uiteindelijk kom je elke keer weer op de textuur-driehoek uit. En deze begrijpen is niet evident zonder een goede uitleg.

En een goede uitleg kan in de volgende video volgen:

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.