Wat is het PermacultuurNetwerk?

Het PermacultuurNetwerk heeft ondertussen al een lange geschiedenis. Het eerste opzet was een uitlopen van de eerste PDC die ooit in Vlaanderen werd gehouden. Er was een goede sfeer en drive onder de cursisten en zij wouden dit verder zetten en niet laten doodbloeden eens de PDC was afgelopen.

Deze eerste poging om een netwerk op te zetten is echter redelijk snel gestrand. Permacultuur groeide ondertussen verder en steeds meer mensen begonnen de term te kennen en zelf volgens permacultuur te werken en te leven. Wederom steeg ook de vraag naar kennis, naar verbinding en duidelijkheid over permacultuur.

Dit was het moment voor Yggdrasil en het de Permacultuurgilde om een eerste versie van deze website op te richten, die dan na een enquête en het oprichten van het Vlaamse PermacultuurNetwerk sterk werd uitgebreid.

Ondertussen heeft men ook in Nederland natuurlijk niet stilgezeten en zijn ook daar verschillende initiatieven opgestart en terug uitgedoofd of op een traag pitje blijven bestaan.

Stroomversnelling

Pas in het najaar van 2014 is alles eigenlijk samengekomen en kwam het Netwerk in een stroomversnelling terecht. In Nederland waren er verschillende werkgroepen opgericht tijdens het Permacultuurfestival 2014, de handen werden over de grenzen heen ineen geslagen en gesprekken tussen verschillende permanauten uit het Nederlandstalig gebied werden opgestart.

Al heel snel werd kwam iedereen tot het besluit dat we best konden samenwerken en alle ontluikende initiatieven best konden samenbrengen tot één geheel. De Vlaamse Netwerk site vormt de basis voor de huidige site, het Nederlandse Permacultuur Actieforum vormt de basis voor het Permacultuurforum.

Blijvende evolutie

Dit project zit in een constante evolutie, zelfs een snelle evolutie. Permacultuur is sterk aan het groeien, de zoektocht naar informatie is enorm. Op deze site en via andere kanalen proberen we als netwerk alles wat te stroomlijnen, wat te concentreren, zodat mensen die zoekende zijn naar alles wat met permacultuur te maken heeft, het ook gemakkelijk kunnen vinden.

U gaat hier veel basisinformatie vinden over permacultuur, op het forum kunt u terecht voor specifieke vragen en problemen.

Op de uitgebreide kaart kunt u workshops, tuinen, cursussen, lezingen, projecten, … bezichtigen, contact opnemen met gelijkgestemden, …

Veel plezier op uw ontdekkingsreis doorheen de site en permacultuur!