Voedselboscast

Frank Gorter en Marieke Karssen maakten een heel boeiende podcastserie over Voedsel uit het bos met inmiddels al 24 pioniers die bezig zijn met voedselbossen. Ze begonnen er mee in april 2022. Elke aflevering van circa 50 minuten interviewen zij een persoon.
De eerste 10 waren: Evelyn Derksen, Martijn Aalbrecht, Wouter van Eck, Sabine Philips, Liesbeth van Bemmel, Heleen Eshuis, Vincent Bogaart, Arne Driessen, Sjef van Dongen, Martijn Ballemans. Daarna volgden er nog velen. Allen met verschillende achtergronden, uitdagingen en verhalen.

Frank en Marieke onderzoeken hoe voedselbossen een bijdrage leveren aan de samenleving van de toekomst. Gaan voedselbossen de samenleving en het landschap veranderen? Zij denken van wel. Hoe gaat dit gebeuren? Luister naar:

https://voedseluithetbos.nl/voedselboscast/

Uit hun website: “We hebben zelf apparatuur gekocht, zelf geïnvesteerd in hoe je dit goed doet en dat alles zonder dat er een vorm van inkomsten tegenover staat. In onze eigen tijd. Hetzelfde geldt voor alle voedselbospioniers die te gast zijn in onze afleveringen.

Wij doen dit omdat wij ervan overtuigd zijn dat juist op dit moment in de tijd van de ontwikkelingen van voedselbossen en nieuwe vormen van land- en bosbouw het belangrijk is om wat grote vragen te stellen. Hoe kwamen we hier, wat is hier en waar gaan we naartoe? En, gaan voedselbossen inderdaad de antwoorden bieden waarop zo ontzettend worden gehoopt? En, hoe kunnen we meer mensen mee laten denken over die grote vragen?”

The following two tabs change content below.

Karla Mulder