Een Video Die Uw Ogen Zal Openen!

Een Video Die Uw Ogen Zal Openen!
Een Video Die Uw Ogen Zal Openen!

Iedereen heeft het al meegemaakt, jij ongetwijfeld ook: je koelkast is 5 jaar oud en enkele maanden later geeft ze de geest. De reparateur komt langs en kijkt de koelkast na maar heeft enkel als boodschap dat ze niet te repareren is.

Bij mij was het een lek in de overgang tussen 2 buizen. Deze overgang was niet bereikbaar en de lek kon dus niet gerepareerd worden. De eerste vraag die spontaan bij mij opkomt is dan: waarom is die overgang er en waarom steek je die niet op een bereikbare plaats zodat de koelkast kan gerepareerd worden?

Maar uiteindelijk moet het niet verbazen dat zo’n dingen met opzet gedaan worden. Iedereen lacht ermee en er wordt dikwijls over gepraat, maar ik betwijfel hoeveel mensen beseffen dat er werkelijk geproduceerd wordt met een verouderingschip in de machine, dat er inferieure materialen gebruikt worden om machines bewust te laten kapot gaan.

Uiteindelijk is het perfect mogelijk om machines te maken die een levenlang meegaan, maar je kent waarschijnlijk het gezegde:

Ze maken de dingen niet meer zoals vroeger!

Ontluisterende video

Bekijk onderstaande video uit 2010 om meer te leren over deze geplande veroudering:

https://youtu.be/-1j0XDGIsUg

 

 

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.