Luistertip: interview Shaun Chamberlin

Shaun Chamberlin (aka Dark Optimism) wordt geïnterviewd in het programma Greening the apocalypse, een wekelijks bulletin over tuinieren op het station Triple R Melbourne Indepentent Radio. Shaun Chamberlin woont in Transition town Kingston (zuidwest-Londen), schreef ‘het tweede boek in de transitiebeweging’, The transition timeline, en redigeerde deels posthuum twee boeken van econoom David Fleming. Fleming is van grote invloed geweest op het denken en doen van Rob Hopkins, zo zie je ook in Hopkins’ blog. Fleming liet vlak voor zijn dood aan Chamberlin de inleiding lezen van een boek waar hij dertig jaar aan had gewerkt: Lean logic: a dictonary for the future and how to survive it. Chamberlin maakte het als redacteur beschikbaar voor ons. Het radioprogramma bevat ook opnames van Fleming, in een eikenboom geïnterviewd.

Het interview met Shaun Chamberlin, die je onder meer op Twitter vindt met de naam Dark Optimism, is te beluisteren op http://ondemand.rrr.org.au/player/128/201707181900 (voor lage bitrate en mobiel luisteren ga je naar http://ondemand.rrr.org.au/  => July 18, 7pm, Greening the apocalypse). Een zeer duidelijk, vrolijk interview! “We might be fucked, but there is different shades of fucked”.

Deze luistertip is geschreven door Lucas Brouns in de Permacultuur-Seizoenstips die worden uitgegeven door Stichting Permacultuur Onderwijs. De blog op PermacultuurNetwerk.eu wordt afwisselend verzorgd door diverse auteurs. Deze blogpost is verschenen namens Maranke Spoor. Op de website van PermacultuurNetwerk vind je onder deze blog een biografie van Maranke Spoor.

The following two tabs change content below.
Maranke Spoor is docent permacultuur, tegenwoordig ook in de interactieve permacultuur webschool van Stichting Permacultuur Onderwijs. Maranke begon al op jonge leeftijd als tuinier. Op elke plek waar ze woonde zorgde ze al snel voor een eetbare siertuin: op balkon en dakterras, in schooltuin en moestuin. Maranke is opgeleid als jurist, een beroep dat ze o.a. in de vorm van docent recht tot 2010 uitoefende, is initiator van www.weggeefwinkels.nl en sinds 2010 docent permacultuur. In die hoedanigheid verzorgde ze reeds vele opleidingen op het gebied van permacultuur/voedselbossen. Verder is ze sinds 2013 voorzitter van Stichting Permacultuur Onderwijs, vertaalde en bewerkte ze samen met collega Lucas Brouns Engelstalige permacultuur literatuur (Herstellende Landbouw van Mark Shepard en Permacultuur in je moestuin van Christopher Shein) en is ze illustrator en auteur, van: 'Permacultuur, Wat is dat!?', een eboek dat in juni 2015 is verschenen. Te vinden op www.PermacultuurOnderwijs.nl. Maranke wordt samen met Transitiebieb-collega Linda voorgesteld in de 2e aflevering van de Permacultuur-Podcast op www.permacultuuronderwijs.nl/permacultuur-podcast.

Laatste berichten van Maranke Spoor (toon alles)