Enkele Leuke Links voor Deze Week!

Ook deze week heb ik terug enkele interessante video’s en artikels gevonden. Er is zoveel informatie beschikbaar op internet, maar dat is soms ook juist het probleem: hoe moet je dat allemaal vinden?

Daarom probeer ik elke 14 dagen enkele goudklompjes aan jou voor te stellen 🙂 .

Als je zelf video’s, artikels of links hebt naar waardevolle dingen, mag je deze altijd doorsturen!

Bovennatuurlijke dieren

Een fantastische reeks van de BBC van ondertussen al vele jaren geleden, maar daarom niet minder interessant! Je kan de 6 afleveringen van een half uur bekijken via youtube, ik verzeker je, ze zijn zeer de moeite waard!

De eerste aflevering:

2.  Outer Limits

3. Hidden Forces

4. Time Warp

5. Paranormal

6. Close Encounters

2. Die Neonicotinoïden weeral!

Dat neonicotinoïden schadelijk zijn voor bijen weet iedereen ondertussen al wel, maar er duikt toch steeds meer bewijs op dat ze echt wel op vele vlakken bijen met de dood bedreigen.

Deze week verscheen er een nieuw onderzoek waaruit blijkt dat ook darren sterk beïnvloed worden, wat problemen meebrengt voor de vruchtbaarheid: Neonicotinoïden doen vruchtbaarheid dar dalen.

3. Permacultuur in de Middeleeuwen?

Reeds in de 16de eeuw verschenen er hier en daar fruitmuren. Deze muren vormen een micro-klimaat waardoor er temperatuurverhogingen konden bereikt worden tot 12 graden! Deze fruitmuren zijn de voorgangers van onze serres en waren enorm populair in bv. Frankrijk. Het ontwikkelde zich tot een ware industrie waarbij er gigantische hoeveelheden druiven en perziken werden geoogst.

Een echte vorm van stadslandbouw, misschien iets om van te leren: De fruitmuur: stadslandbouw in de 17de eeuw.

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.