Afgelopen week was er in Vlaanderen redelijk wat commotie naar aanleiding van een reportage van Terzake over drinkwater.
Hoe gezond is ons kraantjeswater? Het is iets waar we nog steeds over twijfelen, want in Vlaanderen blijven we massaal flessenwater kopen. Terzake deed een steekproef verspreid over Vlaanderen en dat levert opmerkelijke resultaten op. Want blijkbaar voldoet ons kraantjeswater niet altijd aan de normen…
De reportage kan u hier bekijken: Wat met het Vlaamse Drinkwater.
Dit zijn resultaten waar je toch even van moet slikken, zeker als je dan ziet dan op sommige plaatsen het water eigenlijk niet drinkbaar is. Alleen omdat er in Vlaanderen geen norm is voor sommige stoffen, wordt er geen probleem van gemaakt. Maar hetzelfde water in Nederland zou eigenlijk niet gebruikt mogen worden! Daar is er wel een maximumwaarde vastgesteld.
Een ander voorbeeld: Er liggen blijkbaar nog vele duizenden kilometers waterleidingen met asbest. Ik moet u ondertussen al niet meer uitleggen wat het probleem is met asbest, vermoed ik, maar de kans dat deze beschadigd geraken in de bodem en dat er asbest lekt in ons water is zeker niet onbestaande!
De reportage sluit af met een uitgebreid interview met Marc Daelemans, die uitlegt hoe je met een natuurlijke plantenzuivering op een kleine oppervlakte water gemakkelijk 200 keer beter kan zuiveren dan het standaard drinkwater.
Er is dus wel een eenvoudige en goedkope oplossing, maar deze strookt niet met de plannen van de overheid en wordt dus niet gesubsidieerd, aangemoedigd of bekend gemaakt.
Maar informatie over een natuurlijke plantenzuivering vindt u hier: Pure Milieutechniek.
Laatste berichten van Frank Anrijs (toon alles)
- Introductie tot Permacultuur-Ontwerpen - 29 juli 2017
- De 3 Ethische Principes van Permacultuur - 29 juli 2017
- Gratis Introductie-Cursus over Permacultuur - 29 juli 2017