Introductie tot Permacultuur-Ontwerpen

Introductie tot permacultuur-ontwerpenPermacultuur is niet eenvoudig uit te leggen aan mensen die niet weten wat het betekent en juist inhoudt. Zelfs veel mensen die al actief bezig zijn met een onderdeel van permacultuur -in de tuin, transitie, … – beseffen dikwijls niet dat permacultuur heel omvattend is en ingrijpt op alle aspecten van het leven.

Permacultuur is vooral een basis om systemen te ontwerpen waarin alle verbanden belangrijk zijn en waarin het geheel veel meer waard is dan de som van de onderdelen. Door slim te ontwerpen kunt u werk, energie en verspilling beperken en opbrengsten -zowel fysisch als psychologisch – verhogen.

De leidende figuur in de hedendaagse permacultuur beweging, Geoff Lawton, heeft in 2009 een uitgebreide video gemaakt waar hij dieper ingaat op de ethische principes en de achterliggende ideeën achter het systeem-denken waarop permacultuur is gebaseerd. Tal van praktijkvoorbeelden worden getoond en geven zo een duidelijk beeld van wat permacultuur eigenlijk inhoudt.

 

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.