Informatie in de Vorm van Video’s

Informatie in de Vorm van Video's
Informatie in de Vorm van Video’s

Permacultuur bestaat ondertussen al meer dan 40 jaar, maar er is al meer dan 100 jaar informatie te vinden over natuurlijke manieren van tuinieren. Oude boeken verhalen over de vergeten kennis door de opgang van de moderne wetenschap en het gebruik van kunstmeststoffen.

Maar ook uit de kennis van natuurlijke volkeren kunnen we veel leren over onze – vergeten en onderdrukte – band met de natuur die wij vroeger hadden.

Al deze informatie kunt u vinden in boeken, nieuw en oud. Maar omdat iedereen op een andere manier informatie tot zich neemt en we in moderne tijden leven, ga ik hier geen lijstje van boeken geven die u kunt lezen. Hieronder vindt u links naar video’s, trailers, volledige documentaires en films over allerlei onderwerpen die gerelateerd zijn aan permacultuur:

  • Video’s over permacultuur: Heel bekende films zoals ‘Introduction to Permaculture Design’ door Geoff Lawton, ‘Greening the Desert’, ‘Farm For The Future’, … kunt u hier bekijken. Maar ook oudere en minder bekende films over permacultuur, het ontstaan en verschillende toepassingen.
  • Video’s over Piek Olie: Geïnteresseerd in de problemen die samenhangen met het afnemen van de beschikbaarheid van fossiele brandstoffen? Bekijk hier verschillende video’s, documentaires en films die u meer achtergrond geven over de problematiek.
  • Video’s over Duurzaamheid: Een diverse verzameling van video’s over uiteenlopende onderwerpen zoals bv. een video over biomimicry, Food Matters, The 11th Hour, …

 

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.