Het Uiteindelijke Doel van Deze Site

Het Uiteindelijke Doel van Deze Site
Het Uiteindelijke Doel van Deze Site

Wij zijn de voorbije winter met een aantal mensen gaan samenzitten omdat wij vonden – merkten – dat er in Vlaanderen een grote versnippering is van permacultuurprojecten. Permacultuur maakt opmars, wordt steeds bekender maar er was/is helemaal nog geen uitgebreide basis om op alle vragen en aan alle geïnteresseerde mensen een duidelijk antwoord te geven.

Via internet kan je wel enkele projecten vinden, maar een geheel, een duidelijk overzicht was onmogelijk te krijgen. Met deze website proberen we alleszins een basis te leggen voor mensen die op zoek zijn naar informatie. Op de kaart kunt u zich registreren en andere permanauten en projecten bekijken.

Een stap verder

Maar daar stopt het eigenlijk niet. De database met projecten is zo opgezet dat u ook de mogelijkheid krijgt om te reageren op een project.

U kunt vragen stellen, iemand steunen met zijn project of wanneer u een cursus heeft gevolgd bij iemand die op de kaart staat kunt u uw eigen mening en ervaring over deze cursus neerschrijven. Zo wordt het voor anderen gemakkelijker om een toekomstige cursus te volgen.

Ook kunt u zo vragen stellen waarmee u worstelt in de tuin, of gesprekken opstarten met mensen die in uw buurt actief zijn met permacultuur. Hieruit kunnen misschien mooie toekomstige projecten ontstaan.

Hoe gaat u tewerk?

Wanneer u op de kaart een project of persoon ziet ie u interesseert, kunt u op de link “meer info” klikken.

interactie-1

Hierna verschijnt de pagina van dit project en kunt u alle informatie lezen die er ingevuld is. Bij sommige projecten is dit uitgebreid, bij andere redelijk weinig.

interactie-2

Wanneer u dan naar beneden gaat, dan krijgt u dit te zien:

interactie-3

Wanneer u dit invult, kunt u een mail naar het project of de persoon sturen waarin u informatie vraagt, of een uitnodiging of wat u maar wil. Dit bericht verschijnt niet op de site, maar wordt naar de mailbox van deze persoon gestuurd.

Wanneer u een bericht op de site wil zetten dat iedereen mag – kan – lezen, dan moet u nog iets verder naar onder gaan. Hier kunt u dan een reactie plaatsen waarop andere mensen kunnen reageren.

interactie-4

Dit is eigenlijk het uiteindelijk doel van de site. Zorgen dat er veel projecten en personen opkomen zodat iedereen weet waar  en wie bezig is met permacultuur. Daarna zou er wat interactie moeten ontstaan zodat iedereen van iedereen leert, zodat er onderling wordt samengewerkt en iedereen elkaar ondersteunt in de zoektocht naar alle aspecten van permacultuur.

Want permacultuur is momenteel nog een beetje een zoektocht 🙂

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.