Het Derde Nummer van het PermacultuurMagazine Wacht Op Jou!

Het eerste magazine, ons nulnummer, is ongeveer 11 maanden geleden verschenen, maar bekendmaking van het opstarten van het magazine is al weer meer dan een jaar geleden!

Ondertussen is er heel veel werk verricht achter de schermen, is er een gedegen organisatie opgericht en beginnen we met enige routine te werken.

Het resultaat is ondertussen een goedgeschreven (al zeg ik het zelf 🙂 ) magazine, boordevol met interessante informatie over het hele scala aan onderwerpen dat permacultuur rijk is.

De nadruk ligt uiteraard op tuinieren ( de oorsprong van permacultuur) maar dat betekent niet dat andere onderwerpen zoals transitie, bouwen, economie, sociale zaken, … niet uitvoerig aan bod komen.

Eén thema per nummer

We werken met telkens een thema per nummer, waardoor elke editie dieper kan ingaan op een specifiek onderwerp. Telkens een mix van artikels voor beginners en gevorderden, telkens ook een mix aan soorten artikels.

Interviews, fotoreportages, recensies, discussie, lezersbijdragen, … het is allemaal aanwezig! Elk magazine biedt zo een behoorlijke hoeveelheid leesvoer, goed voor enkele gezellige avonden in de zetel met een warme tas thee/koffie/….

Eén magazine per seizoen

Omdat wij dit allemaal als vrijwilliger doen en ook daarnaast nog een job hebben, brengen we 4 nummers uit per jaar. Een nieuw nummer telkens het seizoen begint, zodat het duidelijk is wanneer je een nieuw exemplaar in je brievenbus kan verwachten 🙂 .

Het eerste nummer is verschenen rond 21 december, de rode draad doorheen het magazine was bodem. Een mooie afsluiter voor het jaar van de bodem. Oude nummers kunnen altijd worden bijbesteld via Van Arkel: Club Groen.

Het volgende nummer kwam in het begin van de lente uit. Rond 21 maart werd het verstuurd , onze vormgever leverde weer een schitterende versie af!

Het onderwerp van dit tweede nummer was ‘Openbare Ruimte’, met een lezersbrief, een artikel over de Openbare Kruidentuin van Dodoens in Schilde, België, een recensie van het boek ‘The Permaculture City’, een artikel over wildplukken, …

Kortom, weer een goed gevulde editie, boordevol met leuke en meeslepende artikels en verhalen!

Momenteel werken we aan de laatste details van het derde nummer, deze keer gaat het over voedselbossen!

Testlezen?

Van elk magazine dat uitgekomen is kan u ook al een artikel effectief online lezen. De bedoeling is om telkens na het verschijnen van de volgende editie een interessant artikel online te plaatsen van het vorige magazine, na een jaar komt het volledige magazine online : -).

Via volgende link kan je al enkele artikels van de voorgaande nummers nalezen: Inhoud van de vorige nummers.

Abonneren?

Je kan je nog abonneren, als je snel bent, krijg je zelfs nog het eerstkomende nummer over ‘Voedselbossen’ toegestuurd. Een jaarabonnement komt op 30 euro voor vier nummers, op voorwaarde dat je in België of Nederland woont. Wegens oplopende portkosten, kost een abonnement in het ‘buitenland’ 35 euro.

Via volgende link vind je meer informatie over het abonneren (Hoe abonneren), het is zeker de moeite waard.

Ook is een abonnement een steun aan permacultuur, want we hebben uiteraard een doel voor ogen met het magazine.

Bekendheid

Veel mensen weten niet wat permacultuur juist inhoudt en staan daarom een beetje afkerig tegenover deze manier van werken en leven. Via magazine proberen wij te informeren en te enthousiasmeren, om zo mensen over de streep te trekken en te overtuigen van de voordelen van permacultuur.

Het is maar één van vele manieren, maar we hopen dat het het begin mag zijn van een hele beweging die aan het zelfde laken trekt, in dezelfde richting en zo de huidige manier van werken, leven, denken en doen wat kan ombuigen in de juiste richting.

Zie een abonnement dan ook een beetje als steun aan het grotere geheel, aan het bekendmaken van permacultuur, aan het begin van de verandering in onze wereld :-)!

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.