Gratis Introductie-Cursus over Permacultuur

Gratis Introductie-Cursus over Permacultuur
Gratis Introductie-Cursus over Permacultuur

Permacultuur beslaat een heel uitgebreid gebied en is niet iets dat u kunt leren door enkele boeken te lezen of naar een voordracht te luisteren. Permacultuur kunt u best leren door het in de praktijk toe te passen, door eigen ervaringen, door te leren uit eigen fouten.

Maar voordat u zover bent, kunt u best ook enkele cursussen volgen zodat u al een uitgebreide basis heeft om op terug te vallen en verder te gaan.

Een centrale cursus in permacultuur is een PDC-cursus: dit is een Permaculture-Design Certificate – cursus. Hierin worden alle basisprincipes van permacultuur uitgebreid uitgelegd. Na het afwerken van zo’n cursus en het in praktijk brengen wat u geleerd heeft, krijgt u PDC, een bewijs dat u een sterke basis hebt over wat permacultuur juist is en dat u klaar bent om verder te gaan in het ontdekken en toepassen van permacultuur.

Derde ethische principe: Deel uw rijkdom

In permacultuur is het vrij verspreiden van kennis heel belangrijk. David Holmgren, één van de leidende figuren van permacultuur, heeft het altijd heel belangrijk gevonden dat mensen hun kennis delen. Zo heeft iedereen toegang tot alle informatie en kan er zo verder gebouwd worden.

Met dit principe in het achterhoofd heeft de Universiteit van North Carolina een Introductie cursus tot permacultuur opgenomen. Indien u graag meer wilt weten over wat een PDC-cursus juist inhoudt dan kunt u deze cursus gratis online bekijken. De cursus is gegeven door Dr. Will Hooker, iemand met heel veel ervaring en kennis (wel Engelstalig). De video’s beslaan zo’n 40 uren, dus u kunt er best even voor gaan zitten :-).

Introductie tot permacultuur (video-cursus)

 

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.