Voorjaarscursus 2016 Lent met jaaropleiding vanuit webschool

Wanneer

12/03/2016 - 25/06/2016    
10:30 - 17:15

Waar

De Kleine Wiel
Karl Marxstraat 101, Lent

Evenement type

Kaart wordt geladen...

P1130154_phatchDeze opleiding biedt Stichting Permacultuur Onderwijs aan als combinatie van vijf lesdagen op locatie en de jaaropleiding permacultuur in onze webschool. In de vijf lesdagen, waarin ook twee excursies worden opgenomen, kunnen we een goed fundament leggen waarop je met permacultuur verder kunt bouwen. Tijdens de lesdagen en gedurende de interactieve opleiding in de webschool kun je hiermee een diepgaand leerproces aangaan dat past bij je eigen situatie, en dat zich vaak voortzet in de jaren na de opleiding.

De data van de vijf lesdagen op locatie staan hieronder. De lessen van de vijfdaagse zijn gestructureerd opgezet, om zorg te dragen voor een gedegen leerproces voor alle deelnemers. De opzet is ook divers: er zullen interactiemomenten zijn, maar ook momenten van rustig luisteren en van samen aan ontwerpoefeningen werken. Verder zijn er twee excursies in het programma opgenomen (hoogstwaarschijnlijk een dagdeel in Beek-Ubbergen en een dagdeel in Malden). Klik op deze link om alvast het voorlopige voorbeeldrooster te bekijken, zoals het er ongeveer uit gaat zien.

Naast de lesdagen in Lent doe je de online jaaropleiding permacultuur, waarbij je je officiële PDC-plus certificaat kunt halen. Het voordeel van deze webschool is dat je thuis kunt studeren wanneer jij dat wilt. Het is een mix van theorie en praktijk, van binnen en buiten werken, en er is interactie met de andere cursisten en de docent(en). De online jaaropleiding is zeer flexibel. Er zijn geen vaste start- en einddata: je levert je projecten in als je daar klaar voor bent. Vervolgens ontvang je hier feedback op. Rond je alle projecten (opdrachten) met goed gevolg af dan ontvang je je permacultuur-ontwerp-certificaat (PDC-plus), ondertekend door jouw ervaren permacultuurdocent Maranke Spoor. De online jaaropleiding is gebaseerd op de beproefde jaaropleiding op locatie. Op PermacultuurOnderwijs.nl/webschool staat de opzet van deze opleiding beschreven.

Inschrijving

De kosten van deze gecombineerde opleiding zijn 1000 euro. Heb je interesse in de cursus? Stuur dan een bericht aan Maranke Spoor: Maranke(apenstaartje)PermacultuurOnderwijs.nl onder vermelding van ‘Voorjaarscursus Lent’.

Dit zijn de data van de lesdagen op locatie

  • zaterdag 12 maart 2016
  • zaterdag 9 april 2016
  • zaterdag 23 april 2016
  • zaterdag 28 mei 2016
  • zaterdag 25 juni 2016

Deze zullen plaatsvinden in De Kleine Wiel, te Lent (tussen Arnhem en Nijmegen).

Verder is er een terugkomdag.