Verdiepingscursus Plantkunde

Wanneer

18/02/2016 - 24/03/2016    
10:00 - 16:00

Waar

Duurzaamheidscentrum de Kas
Harenbergweg 1, Zutphen

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Op donderdag 18 februari 2016 start in Zutphen de verdiepingscursus Plantkunde van Permacultuur Centrum Nederland. Het doel van deze intensive van drie donderdagen is om je kennis en vaardigheden te vergroten voor het bedenken van succesvolle plantencombinaties.

Met twee elementen gaan we in deze training aan de slag. Het eerste is kennis van planten en plantenfamilies. Deze kennis is een voorwaarde om zelfstandig en creatief om te gaan met plantencombinaties. We gaan daarom de diepte in met onderwerpen zoals plantensystematiek, anatomie en fysiologie en plantenecologie.

Het tweede element is een strategie om deze kennis toe te passen. Hoe werk je vanuit plantenkennis naar een succesvol ontwerp? Met praktijkvoorbeelden en cases (van de deelnemers) trainen we de denkstappen in het ontwerpproces. De praktijk is in deze cursus altijd dichtbij.

Docent is Manon Best, voormalig docent plantkunde aan de Hogeschool Stoas, en nu, als enthousiast en overtuigd permaculturist, verbonden aan Permacultuur Centrum Nederland.

Plaats van deze opleiding is duurzaamheidscentrum de Kas in Zutphen.

Voor meer informatie kijk op de website van Permacultuur Centrum Nederland of neem contact met ons op.