Snoeiles Kleinfruit

Wanneer

07/03/2015    
10:00 - 16:00

Waar

Yggdrasil Bvba
Vissenakenstraat 381, Tienen, 3300
Kaart wordt geladen...

Snoeicursus kleinfruit, deze cursus gaat over het snoeien van bessenstruiken, meer bepaald de rode bes. Daarnaast behandelen we ook de snoei van frambozen en braambessen. Omdat bijna elke fruitsoort een andere snoeitechniek vereist, concentreren we ons in deze cursus op het snoeien van deze soorten zodat u niet van elke snoeimethodes een beetje kent, maar wel dat u deze soorten perfect kan snoeien.

De cursus wordt beperkt tot max. 8 personen.

Waar?

Yggdrasil, Vissenakenstraat 381, 3300 Tienen

Wanneer?

Zaterdag 7 maart vanaf 10u tot ongeveer 16u

Hoe?

Op het domein van Yggdrasil – bijna 2 ha groot – is er een grote verzameling aan fruitstruiken alsook een zelfpluk-tuin met een massa aan bessenstruiken.

Het aantal deelnemers wordt bewust laag gehouden zodat iedereen zelf in praktijk kan snoeien.

De dag begint om 10u met een klein theoretisch overzicht, waarna u een praktische uitleg krijgt met snoeivoorbeelden.

Hierna snoeit iedereen zelf enkele struiken, want iets dat u zelf gedaan heeft onthoudt u veel beter dan iets wat u enkel gezien heeft.

Voor wie?

Iedereen die graag enkele (of vele) bessenstruiken in zijn tuin wilt zetten maar absoluut geen idee heeft hoe deze struiken moeten onderhouden worden.

Ook indien u al enkele boeken gelezen heeft over het snoeien van kleinfruit maar tijdens het snoeien nog twijfelt welke takken weg moeten en welke ingekort, kunt u veel leren door te snoeien onder begeleiding van een ervaren persoon.

Waarom?

Kleinfruit is zeer gemakkelijk in onderhoud en neemt niet veel plaats in. Het is heel gezond fruit dat stukken van mensen kost in de winkel. Het plezier van zelf fruit te kunnen plukken en eten in de tuin is niet vergelijkbaar met (duur) fruit uit de winkel.

Daarom wil ik iedereen die zelf enkele struiken in de tuin heeft staan of wilt zetten de kans geven deze ook goed te onderhouden zodat u vele jaren grote hoeveelheden fruit kunt oogsten.

Inschrijving?

Er zijn 2 verschillende niveau’s waarvoor u zich kan inschrijven. Bij inschrijving voor standaard-niveau krijgt u enkele weken voor de cursus een theoretische snelcursus over het waarom van snoeien en al een beetje achtergrond over het snoeien van kleinfruit. Hierdoor kunnen we tijdens de workshop zelf sneller buiten gaan snoeien en alles leren in praktijk.

Wanneer u zich inschrijft voor het Premium-niveau krijgt u bovenop de cursus ook het VELT-boek over het kweken en snoeien van alle soorten kleinfruit. Het kost in de winkel € 25,95, u krijgt het van ons voor maar € 20. Meer informatie over dit handige boek vindt u hier: Bessen uit de tuin

 

Snoeicursus Standaard Premium
Snoeicursus swooshrood swooshrood
Voorbereidende theorie verstuurd via email swooshrood swooshrood
Bonus
De ecologische teelt van  kleinfruit (Nieuwe uitgave) twv
€ 25,95
swooshrood
Speciale Prijs
€ 60
€ 80

Inschrijven kan via email: