Schets je tuin met Madelon Oostwoud

Wanneer

12/08/2017    
10:00 - 12:30

Waar

Eetbaar Park (Zuiderpark)
Achter benzinestation Vreeswijkstraat, Den Haag

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Deze workshop helpt je op weg om op een leuke manier een tuin te tekenen of anderszins weer te geven. Je krijgt ‘tips en tricks’ om de planten van je keus te tekenen, ook als je niet over een enorm tekentalent beschikt. Je leert in korte tijd leuke tekeningen te maken door handmatig schetsen en kleuren. Je leert verschillende technieken om op een snelle en voor iedereen begrijpelijke manier te tekenen.

Met je ontwerp op papier kun je makkelijker communiceren met collega-ontwerpers, kwekers, (ver)huurders en eigenaars. Deze workshop is toegespitst op de praktijk van studie en werk.

Breng als voorbereiding de maten van je tuin mee en een lijstje van planten die je leuk en lekker vindt. Madelon zorgt voor de tekenmaterialen (verschillende soorten papier, stiften, potloden, meetlatjes ) en neemt voorbeelden op papier mee. Na afloop van de workshop hetb je een tekening ‘op schaal’ – 1:50 – van je tuin en kun je je door oefenen en uitproberen verder bekwamen in verschillende materialen, kleurschakeringen en presentatie-technieken.

Boekcover Een kleine eetbare tuinMadelon Oostwoud is auteur van het boek “Een kleine eetbare tuin met vaste planten. Dat is een praktisch boek over permacultuur in het klein, met ontwerpen voor tuin, balkon en terras van 6-66 m2. Het boek wordt bij de studie permacultuur als leidraad gebruikt en kreeg lovende recensies van kwekers en kenners