Samenvoorzienend voedsel verwerken

Wanneer

05/02/2016 - 19/02/2016    
10:30 - 17:00

Waar

Huiskamer-keukensessies
Minister De Visserstraat 10, Utrecht

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Samenvoorzienend voedsel verwerken – een reeks van 3 HuiskamerSessies in Utrecht, van 10:30 tot uiterlijk 17:00 uur. In de keuken/woonkamer van permacultuurdocent Maranke Spoor, dus in een extra kleine groep!

  • EERSTE REEKS: vrijdagen 5 februari, 12 februari, 19 februari
  • Of doe mee in de TWEEDE REEKS: zondagen 6, 20, 27 maart
  • Of in de DERDE REEKS: dinsdagen 12, 19, 26 april 2016

Samenvoorzienend voorzienend voedsel verwerken, heks m/v worden? Hoe doe je dat nu? Hoe zorg je dat je voedsel, op gezonde wijze, veel langer bewaren kunt, zodat je er wel weg mee weet als je opeens een flinke oogst uit je tuin hebt, of anderszins tegen overvloed aanloopt? Welke techniek gebruik je wanneer, en waarom? Hoe verwerk je zelf thuis op veilige manieren? Hoe stoppen we de overvloed die de zon in de zomer levert in een potje? Wat is passend, in welke situatie?

We kunnen drogen (waaronder fruitleer maken), koken (waaronder wecken), en niet te vergeten fermenteren… Kortom: mogelijkheden te over, waarmee deze training de heks van nu weer vertrouwd maakt. Naast het beetpakken van bovenstaande vragen, gaan we in deze huiskamersessies vooral ook veel praktisch bezig, en valt er van alles te proeven!

P1130779_phatch

  • Vele handen maken licht werk: ervaar hoe leuk het is samen te zorgen voor goed eten…
  • Zelf je voedsel verwerken is doorgaans prettig werk; het kan je een gevoel geven van echt leven.
  • Kennis bestaat in uitwisseling tussen personen en tussen culturen: ik wil graag delen wat ik de afgelopen jaren extra heb geleerd, geoefend en gestudeerd.
  • Deze 3 daagse bestaat net als alle andere cursussen van Stichting Permacultuur Onderwijs uit een mix van theorie en praktijk.
  • Omdat het huiskamersessies zijn, is er ook de mogelijkheid om in onze boekenkasten in boeken over voeding en andere permacultuurboeken te snuffelen.

Bijdrage: De volledige 3 daagse training kost slechts 150 euro (introductieprijs i.v.m. eerste keer in deze vorm; dit geldt voor de reeksen in februari, maart en april). Inschrijven kan via Maranke(apenstaartje)PermacultuurOnderwijs.nl en met betaling van het genoemde cursusgeld op bankrekeningnummer NL58 RABO 0347 3714 34, (BIC: RABONL2U) t.n.v. Stichting Permacultuur Onderwijs, te Utrecht, of in credits in Circuit Nederland op onze account genaamd ‘SPO’.
Inschrijven voor 1 losse dag is voor deze cursus wel mogelijk (bijdrage 60 euro, zolang je niet verwacht dat alle technieken in één dag aangeleerd kunnen worden 😉

Deze lesdagen zijn inclusief lunch. Vanwege mogelijke diëten/voedselallergieën bestaat de lunch uit losse onderdelen. We eten dus gezellig samen tussen de middag. Mocht je zelf iets mee willen nemen, om in een specifieke eigen voedingsbehoefte te voorzien, dan wel om te delen, dan is dat altijd goed!

Over Maranke

Permacultuurdocent Maranke Spoor verwerkt een groot deel van haar voedsel zelf. Dááág, pakjes en zakjes… En niet te vergeten, bijvoorbeeld in het geval van lacto-fermentatie: Welkom, bevriende micro-organismen!

BibliotheekPotjes

P1130675_phatch

P1130691Voorraadkastje_phatch