Samenvoorzienend voedsel verwerken

Wanneer

08/01/2019 - 05/03/2019    
10:30 - 16:30

Waar

Vlakbij centraal station Amersfoort
Stationsplein 1, Amersfoort

Evenement type

Kaart wordt geladen...

De cursus Samenvoorzienend Voedsel Verwerken – ook wel liefkozend heksenvierdaagse voor mannetjes- en vrouwtjesheksen genoemd – is een reeks van 4 HuiskamerSessies, de lesdagen zijn van 10:30 tot 16:30 uur, waarin we samen voedsel gaan fermenteren, drogen, wecken e.d… uiteraard wordt de praktijk doorspekt met theorie, diverse weetjes en proeverijen. Deze cursus is in de keuken/woonkamer van permacultuurdocent Maranke Spoor, dus in een extra kleine groep van minimaal 4 en maximaal 6 cursisten, met heerlijk veel praktijk. Deze locatie in Amersfoort is goed bereikbaar zowel met het OV als per auto of fiets. Voor de cursus begint ontvang je een bericht met de laatste praktische informatie.

Na veertien reeksen in 2016 en 2017 zijn er begin 2019 weer nieuwe reeksen:

  • De Dinsdaggroep is op Dinsdag 8 januari 2019, 22 jan., 5 feb., 5 maart
  • En de Vrijdaggroep vindt plaats op Vrijdag 15 februari 2019, 22 maart., 12 april, 26 april

Tussen de lesdagen zitten steeds 2 of meer weken; zo krijgt wat we maken tijd om te rijpen en ben je niet een reeks dagen achtereen van huis!
Als je behalve op de vrijdagen ook op de dinsdagen en/of donderdagen zou kunnen en daar is nog plaats, verzoeken we je vriendelijk eerst die dagen te overwegen omdat sommige mensen alleen in/rond het weekend kunnen.
Interesse, of na het lezen van deze pagina nog vragen? Laat het even weten via .

Zelf je voedsel verwerken, heks m/v worden? Hoe doe je dat nu? Hoe zorg je dat je voedsel, op gezonde wijze, veel langer bewaren kunt, zodat je er wel weg mee weet als je opeens een flinke oogst uit je tuin hebt, of anderszins tegen overvloed aanloopt? Welke techniek gebruik je wanneer, en waarom? Hoe verwerk je zelf thuis op veilige manieren? Hoe stoppen we de overvloed die de zon in de zomer levert in een potje? Wat is passend, in welke situatie?

Meer informatie over de opzet van deze vierdaagse huiskamer-keukensessies, kilk hier voor de website van Stichting Permacultuur Onderwijs (opent in nieuw tabblad/venster).