Proefdag Eetbaar Landschap

Wanneer

11/04/2019    
10:00 - 16:00

Waar

Foodforest Ketelbroek & Dorpshuis de Slenk
Reestraat 2, De Horst, Groesbeek, NL : Gelderland, 6562 LK

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Fransjan de Waard en Wouter van Eck over voedselbossen: van visie en ontwerp tot het plukken van de vruchten.

Bent u ondernemer met een (toekomstige) natuurcamping, recreatieterrein of (moes)tuin met cateringbedrijf? Wilt u de mogelijkheden uit de natuur benutten om meer waarde uit uw bedrijf te halen en beleving toe te voegen? Maar weet u nog niet hoe? Dan is deze proefdag er voor u!

Eetbaar Landschap lijkt ontzettend abstract, maar is juist heel tastbaar. Want door het toepassen van de principes van permacultuur verhoogt u de gezondheid van het ecosysteem, de biodiversiteit in uw omgeving én de economische waarde van uw bedrijf. Het voedselbos als systeem is daar een prachtig voorbeeld van en vandaag ontdekt u hoe dat er precies uitziet!

De gehele dag is interactief. ’s Ochtends licht Fransjan de Waard de theorie toe over gezonde ecosystemen. Onderwerpen als bodem, plantengroei en ecologie komen aan bod. In de middag neemt Wouter van Eck ons mee voor een rondleiding door Foodforest Ketelbroek. Daar gaan we zien, ruiken én proeven waar het uiteindelijk allemaal om gaat!

 

SCHRIJF U NU IN via: De Groene Koepel

Deze Proefdag wordt georganiseerd door Stichting De Groene Koepel, te gast een de natuur. Praktische informatie, het volledige programma én het inschrijfformulier vindt u dan ook op de website van De Groene Koepel.