Praktische Cursus Natuurlijk Tuinieren

Wanneer

07/10/2024    
10:00 - 16:00

Waar

Yggdrasil
Vissenakenstraat 381, Yggdrasil, Vlaams-Brabant, 3300, Tienen

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Dit is geen standaard moestuin- of permacultuurcursus. Geen theorie, geen ontwerpen, niet te veel plannen en nadenken.

Deze cursus focust op doen. Het is de bedoeling om de hele dag te doen wat je eigenlijk moet doet in een moestuin: observeren, actief bezig zijn en genieten.

In de meeste cursussen over permacultuur en tuinieren is er altijd een blok theorie voorzien en kom je eigenlijk niet zo vaak tot het feitelijke tuinwerk. De tijd is beperkt, de groep te groot … Er zijn redenen genoeg.

Deze cursus is anders

In deze cursus willen we het anders aanpakken. Er is een beetje theorie in de voormiddag, maar deze gaat door in de tuin. Je loopt rond met de groep en bekijkt planten (kruiden, onkruiden …) en hun evolutie en krijgt de kans om vragen te stellen over dingen die je ziet.

De rest van de dag doe je tuinwerkzaamheden. Snoeien, zaaien, planten, onderhouden, mulchen, vermenigvuldigen, oogsten, kruiden oogsten …

In kleine groepjes doe je samen met ons de tuinwerkzaamheden van dat moment. Het wordt niet enkel voorgedaan, maar je krijgt de tijd om ook zelf aan de slag te gaan en te leren. Uiteraard kan je doorlopend vragen stellen over alles wat je ziet en doet!

Op deze manier leer je niet enkel de theorie van tuinieren, maar maak je je handen vuil en leer je ook de fijne kneepjes, de trucjes en de oplossingen voor eventuele problemen die jij in je tuin tegenkomt.

Praktische informatie

Wanneer?

Data: 7/10 – 18/11 – 10/02 – 9/03 – 13/04 – 4/05 – 8/06 – 7/09

Zaterdag: 10u tot 16u

We werken van 10u tot 12u.

Dan is er een uurtje lunchtijd (zelf lunch meebrengen).
’s Namiddags werken we van 13u tot 16u.

Telkens worden de werkzaamheden van het seizoen uitgevoerd.

Inschrijven

Alle informatie vind je hier: Praktische Cursus Natuurlijk Tuinieren