Praktijkopleiding Permaculture van start

Wanneer

27/03/2017 - 16/06/2017    
09:00 - 13:00

Waar

Aarde-Werk de Stegge
Geessinkweg 3, Winterswijk Kotten, Gelderland, 7107ar, Achterhoek-Oost

Evenement type

Kaart wordt geladen...
Permaculture in theorie en praktijk.

Een integrale permaculture-scholing voor het eerst in Nederland aangeboden.

Van 27 maart t/m 17 juni 2017 organiseert Aarde-Werk de Stegge te Winterswijk deze nieuwe opleiding. Voor het eerst worden leren en doen geintegreerd tot je het ‘in de vingers’ hebt.

In 3 maanden kunnen deelnemers per week 3 ochtenden in de praktijk en 2 ochtenden de theorie volgen.

Van lente naar vroege zomer

Je verblijft 3 maanden op het 2 ha. grote terrein dat is ontworpen en ingericht met hulp van de permacultuur principes. Je bouwt mee aan onderhoud en verrijking van de groente- kruiden- en bloementuinen, de voedselbosjes en de poelen. Je helpt bij de verzorging van de koeien en de kippen. Je leert warme composthopen opbouwen. Met elkaar werken we aan zaaien, plantvermeerdering etc. Ook het oogsten en verwerken van de producten komt ruim aan bos. Je maakt kennis met 455 verschillende soorten voedselproducerende planten en bomen. Je oogst van de mulchplanten en ….nog veel meer.

Tegelijkertijd volg je met elkaar online 2 dagdelen per week de internationaal erkende PDC, de Permaculture Design Course,  gegeven door Geoff Lawton, co-trainer van de onlangs overleden oprichter van Permacultuur, Bill Mollison.

In 3 van de 4 weekenden per maand ga je naar huis, dan is er geen cursus. Een weekend per maand is er wel een toegepaste weekendcursus van Aarde-Werk de Stegge. Er is een weekend over permacultuur en de moestuin, een over de bodem en een over diepe ecologie.

Je raakt vertrouwd met  de werking en toepassing van alle elementen op het terrein. Elementen die te maken hebben met duurzame energie, water(zuivering), isolatie, strobouw en groendaken.

Tijdens je verblijf kun je ofwel in eigen meegebrachte tent overnachten of je gaat ‘s middags naar huis als je niet te ver weg woont. Wil je de gehele periode intern bij ons verblijven, dan maken we daar een aparte afspraak over.

De kosten bedragen 750,- inclusief de PDC en 3 weekend cursussen exclusief logies en catering buiten de cursusdagen.

Interesse? Lees meer op www.aarde-werkdestegge.nl en geef je daar ook snel op: er zijn slechts 5 plaatsen beschikbaar!