Permacultuur Vervolg Jaaropleiding

Wanneer

15/09/2018    
10:00 - 17:00

Waar

Eetbaar Park (Zuiderpark)
Achter benzinestation Vreeswijkstraat, Den Haag

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Permacultuur vervolg Jaaropleiding
10 zaterdagen met Taco Blom en Ishi Crosby
start zaterdag 15 september

Deze jaartraining is een vervolg voor wie al een jaartraining gevolgd heeft. Dit vervolgtraject richt zich vooral op de toepassingsmogelijkheden van Permacultuur in, om en voor de stad. We gaan dieper in op de sociale, economische en productie-aspecten. Er worden verschillende permacultuurprojecten in de regio bij betrokken. De deelnemers maken zoveel mogelijk samen met de beheerders en medewerkers studie van de mogelijkheden en beperkingen van de projecten en zoeken samen naar oplossingen voor gebleken problemen.

Hoofdthema’s zijn:
Stadslandbouw
Hoe om te gaan met de bodems o.a. in relatie tot ziektes en plagen
Bodem verbeteren, systemen versterken.
Ziektes per locatie leren herkennen en proberen op te lossen
Welke sectoren zijn van invloed en hoe versterk of rem je die
Denk bij specifieke sectoren in de stad aan bv kleinschaligheid en de vele en diverse invloeden van buitenaf.
Sociale aspecten van permacultuur in en om de stad.
Economische aspecten van permacultuur

Centrale plek is Eetbaar Park, maar er zullen dus verschillende andere permacultuurprojecten bij betrokken zijn, waardoor je naast theorie een mix aan praktijkervaring opdoet. En voor sommige cursisten zal dit wellicht naar meer smaken: de projecten die we bezoeken zijn veelal opgestart door oud-cursisten die na het volgen van de jaaropleiding een eigen Permacultuur bedrijf gestart zijn en/of aan een bestaand bedrijf/project een nieuwe draai gegeven hebben.

Deze opleiding is ook voor cursisten die al een basisopleiding gevolgd hebben een aanrader. Wil je je kennis ophalen en uitbreiden en meer praktijkervaring opdoen? Dan is deze vervolgtraining misschien iets voor jou.

Docent zijn Taco Blom en Ishi Crosby met gastdocenten (onder voorbehoud) Marjon Strien en Martijn Ballemans.

Taco is Permacultuur ontwerper maar ook leraar. Hij adviseert en legt Permacultuur tuinen aan in binnen en buitenland. Hij is van kinds af aan opgegroeid met bomen, struiken en kruiden en werkt er al meer dan 25 jaar beroepsmatig mee. Dit deed hij in zowel de gangbare land- en tuinbouw als in de biologische en de laatste 11 jaar in Permacultuur. Permacultuur is voor Taco een logische stap verder. Nog meer samenwerken met de natuur, en zo een eetbaar landschap creëren. Taco is ook de drijvende kracht achter Samenland een 4ha groot voedselproject in België.

Ishi is Permacultuur ontwerper en -docent met bijna dertig jaar ervaring in binnen en buitenland. Hij is mede oprichter van de Permacultuurschool, lid van Ecodorp Noordeland en heeft zich gespecialiseerd in het neerzetten van klein tot middelgrote voedseltuinen op het platteland, stadsrand en binnenstad. Permacultuur Agroforestry (Boslandbouw of Herstellende Landbouw) is zijn huidige passie. Ishi werkt vanuit een geïntegreerde benadering die vooral praktijkgericht is.

10x zaterdag 10.00-17.00 uur: 15 sept, 13 okt, 10 nov, 8 dec 2018, 19 jan, 15 feb, 16 mrt, 13 apr, 18 mei en 15 jun 2019
Kosten: € 750,-, inbegrepen: cursusmap, koffie en thee
Aanmelden: aanmeldformulier

Hoofdlocatie: Eetbaar Park (Zuiderpark)
ingang poortje achter benzinestation Vreeswijkstraat.
Indien op slot bel 06-26130464.
Klik voor Route Zuiderpark

Organisatie: Permacultuurcentrum Den Haag
06-26130464
www.permacultuur.nu