Permacultuur Praktijkdagen Zutphen 2016

Wanneer

06/02/2016 - 19/11/2016    
10:00 - 16:00

Waar

Zutphen
De Waarden 309, Zutphen

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Op zaterdag 6 februari start in Zutphen een  nieuwe serie permacultuur praktijkdagen. In deze serie van tien zaterdagen gaat het om praktische permacultuur technieken voor de tuin. Onder leiding van permacultuur docent Jan Schenk volg je een jaar lang de processen in de tuin en werk je mee bij uiteenlopende activiteiten.

De praktijkdagen kun je zien als een vorm van stage, waarbij je in aantal (permacultuur)projecten in en rondom Zutphen projecten uitvoert. Al doende leer je een aantal gangbare permacultuurtechnieken toepassen.

De inhoud van de praktijkdagen staat van tevoren niet helemaal vast. Globaal gaat het over 1) aanleg & structuren in de tuin; 2) bodem & bodemvruchtbaarheid; 3) plantenteelt; en 4)  oogstverwerking. Verder is het programma flexibel en mede afhankelijk van inbreng en wensen van de deelnemers.

Om je een idee te geven staan hier een aantal voorbeelden van  onderwerpen:

– het snoeien en enten van fruitbomen

– planten, zaaien en stekken;

– aanleg van paden en bedden;

– aanleg van kruidenspiraal, pergola, leemmuur, wilgenschutting;

– composteren en mulchen;

– fermenteren en inmaken;

– wilde eetbare planten

De praktijkdagen staan onder begeleiding van permaculturist Jan Schenk. Voor een aantal onderdelen treden gastdocenten aan. De praktijkdagen zijn een aanvulling op het PDC en dus niet verplicht voor het behalen ervan.

Voor meer informatie kijk op de website van Permacultuur Centrum Nederland of neem contact met ons op.