Permacultuur opleiding Breda bij PUUR Permacultuur

Wanneer

24/09/2016 - 02/07/2017    
10:00 - 17:00

Waar

MEC Breda (Boerderij Wolflaar)
Wolfslaardreef 95, Breda

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Permacultuur voor jou!

De Permacultuur jaaropleiding (Permaculture Design Course: PDC) is de meest uitgebreide kennismaking met Permacultuur. In deze twaalfdaagse cursus maak je kennis met de grondgedachtes, principes, toepassingen en de technieken  binnen de Permacultuur. Ook ontwikkel je een zienswijze, die je in staat stelt je leven en ideeën op een praktische, duurzame manier vorm te geven. Permacultuur als ontwerpmethode én als lifestyle.

Permacultuur opleiding programma

 • Ethiek/ grondgedachten van Permacultuur
  Permacultuur ontwerpprincipesDenken in levende systemen
  Permacultuur moestuin
  Microklimaten zien en gebruiken
  Dragon Dreaming procesbegeleiding
  Ecologisch bouwen
  Het voedselbos als ontwerpmodel
  Bodemverbetering
  Het ontwerpproces van A tot Z
  Sociale Permacultuur
  Economie in transitie
  Water: opvang en zuivering
  Duurzame energie

De leerstijl bij PUUR Permacultuur

Martijn Ballemans biedt een gestructureerde lesopbouw, duidelijke uitleg en een grote diversiteit aan prikkelende werkvormen. Deze verfrissende afwisseling tussen theorie en praktijk, excursies, opdrachten en interactie maakt de cursus levendig en betekenisvol. Ook ontmoet je verschillende gastdocenten die vanuit hun eigen kennis en specialisatie de leerstof overbrengen.  Door middel van interactieve werkvormen wordt de reeds aanwezige kennis en ervaring van de groepsleden met elkaar gedeeld.

In de Permacultuur jaaropleiding wordt regelmatig samengewerkt met verschillende experts die als gastdocent specialisme en ervaring inbrengen. Daarnaast maken we uitstapjes naar inspirerende plekken waar de mensen laten zien hoe ze hun droom in de praktijk hebben gebracht. Ervaring in de praktijk en een “kijkje in de keuken”.

Wat deze opleiding bijzonder maakt is dat je met een nieuwe blik gaat kijken naar jouw eigen omgeving en de rol die jij daarin speelt. Door natuurlijke processen te begrijpen en te versterken verrijk je jouw eigen omgeving. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen en de natuur om je heen.

Permacultuur cursus

Tijdens de opleiding werk je aan een eigen ontwerp of project of aan een ontwerp voor een gegeven locatie.

De cursus wordt verzorgd op het Milieu Educatie Centrum Wolfslaar in Breda. Een prachtige cursusruimte op een inspirerende locatie! Daarnaast maken we verschillende excursies.

Cursusdata

De cursusdagen zijn: 17 en 18 september, 15 oktober, 12 november, 10 december, 14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 en 11 juni. Tijdens het beginweekend en het eindweekend is er een avondprogramma en heb je 2 dagen les, de overige dagen zijn van 10:00 tot 17:00. Klik hier voor het actuele overzicht en de mogelijkheid om je in te schrijven.

Kosten

Deelname aan de jaaropleiding bedraagt €890,- Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en een flinke dosis kennis, inspiratie en plezier.

Mail of bel gerust als je vragen hebt.

www.puurpermacultuur.nl

06 47 19 31 61