Permacultuur ontwerp-cursus voorjaar 2017, Uffelte, Drenthe

Wanneer

22/03/2017 - 21/06/2017    
10:00 - 16:00

Waar

De Uelensphiegel
Winkelsteeg 5, Uffelte, Drenthe

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Wil je graag leren over Permacultuur ontwerp in theorie en praktijk? Op de prachtige locatie van de Uelenspieghel in Uffelte start komend voorjaar een serie van 7 Permacultuur ontwerp-dagen.

Inhoud

Leerdoel is het maken van een permacultuur ontwerp voor de hele tuin. Elementen hierin zijn bijvoorbeeld een groentetuin, voedselbos, kruidentuin een natuurlijke zwemvijver en wilde natuur. Belangrijk onderdeel in het ontwerpproces is een interview met de eigenaren en gebruikers.

Je leert over Permacultuur door middel van theorie en oefeningen, maar vooral door samenwerken in de praktijk. Onderwerpen zijn permacultuurprincipes, zones&sectoren, bodemregeneratie en successie, bodemvoedselweb, plantengildes, ontwerptechnieken als Sabrimet e.a. etc.

Programma

Elke morgen starten we gezamenlijk. Naast een stukje theorie en ontwerp gaan we ook onderdelen samen aanleggen, zoals bijvoorbeeld een kruidenspiraal, boomspiegels in de boomgaard. Er is ruimte voor eigen inbreng en het werken aan een eigen ontwerp. Tussen de middag lunchen we met ingrediënten uit de tuin die we samen oogsten en bereiden, zoals salade, pesto, smoothies of kruidenmengsels. Voor een heerlijke (vegetarische) soep wordt gezorgd.

 

Docenten en begeleiding

De begeleiding is in handen van Monique Wijn en Marlies Duran, ervaren als permacultuur docent en ontwerper. Samen ontwierpen zij een aantal ‘eetbare’ tuinen met o.a. een voedselbos, een kruidentuin, een natuurlijke zwemvijver,  een yurt-vormige kas en een ’hobbit’ huis. Niels en Annette van der Steen zijn als eigenaar en inspirator van de plek betrokken bij de cursus.

Praktische informatie:

De cursus is 7x op woensdagen om de week , van 10-16 uur, inloop om 9:45u

Data: 22.3, 5.4, 19.4, 3.5, 17.5, 7.6, 21.6

Prijs: € 280,- inclusief  lunch, koffie, thee. Voor een heerlijke vegetarische soep wordt gezorgd.

Docenten: Monique Wijn (www.degodin.nl) , Marlies Duran (www.duurzaamtuinen.nl)

Locatie: De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, Uffelte (http://www.uelenspieghel.nl)

Aanmelding en vragen: of .