Permacultuur Ontwerp Cursus

Wanneer

18/04/2015 - 19/04/2015    
10:00 - 17:00

Waar

Moestuinman
Moestuinman, Rotterdam
Kaart wordt geladen...
Hoofddocenten is Linder van den Heerik aangevuld met verschillende gastdocenten.
Meer informatie en aanmelden: / www.moestuinman.nl
In 2015 gaat in Rotterdam voor de vierde keer een uitgebreide Permaculture Design Course van start: de internationaal erkende ontwerpcursus van minimaal 72 uur, die leidt tot het Permaculture Design Certificate.
In de cursus maak je kennis met de ethiek van de permacultuur, met de ontwerpprincipes en met manieren om die op verschillende situaties toe te passen: tuinen, woningbouw, waterbeheer, sociale verbanden, economie, en meer.
De cursus wordt gegeven op de Educatieve Tuin de Enk, een Rotterdams baken van groen onderwijs. Hij bestaat uit 9 cursusblokken op zaterdag en zondag, die vanaf april 2015 maandelijks plaatsvinden. In de blokken wordt klassikale kennisoverdracht afgewisseld met discussie, oefeningen in kleine groepen, film en praktijkwerk; deelnemers werken individueel of met anderen ook tussendoor aan een ontwerp voor een zelf gekozen locatie. Ook is er ruimte voor eigen inbreng en initiatief van deelnemers. De cursus wordt afgesloten met een grote gezamenlijke ontwerpoefening.

Theoretische inhoud:
– Introductie Permacultuur
– Bodem
– Planten
– Bomen
– Water en klimaat
– Ontwerpmethodes
– Ecologisch bouwen en energie
– Sociale Permacultuur