Permacultuur leer-doe-dagen, voorjaar 2017 in Drenthe

Wanneer

14/03/2017 - 13/06/2017    
10:00 - 16:00

Waar

Casa Birgitta
Hoofdstraat 5, Buinen, Drenthe

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Wil je graag leren over Permacultuur in theorie en praktijk? In de prachtige tuin van Casa Birgitta te Buinen start in het voorjaar van 2017 een serie Permacultuur leer-doe-dagen.

Inhoud

Je leert over Permacultuur door middel van theorie en oefeningen, maar vooral door samenwerken in de praktijk. Er is ruime aandacht voor plantenkennis: van eetbare wilde planten tot meerjarige groenten, van eetbare bomen, bloemen en kruiden tot eetbare waterplanten. Maar ook de zorg voor een gezonde bodem, gezonde en duurzame voeding en zelfvoorzienend leven komt aan bod.

Programma

Elke morgen starten we gezamenlijk en bespreken de werkzaamheden van de dag. We gaan zaaien en opkweken, meerjarige groenten planten in het voedselbos, compost maken en we ontwerpen de beplanting van de kas. Er wordt elke dag een stukje theorie behandeld uit de rijke bron van de internationale permacultuur expertise. Ook is er ruimte voor eigen inbreng en leervragen. Tussen de middag lunchen we met ingrediënten uit de tuin die we samen oogsten en bereiden, zoals salade, pesto, smoothies of kruidenmengsels. Voor een heerlijke (vegetarische) soep wordt gezorgd.

 

Docenten en begeleiding

De begeleiding is in handen van Monique Wijn en Marlies Duran, ervaren als permacultuur docent en ontwerper. Samen ontwierpen zij de tuin van Casa Birgitta. Er is in 2-jaar tijd een voedselbos, een kruidentuin, een natuurlijke zwemvijver,  een yurt-vormige kas en een ’hobbit’ huis gerealiseerd. Birgit van Dalsum is als eigenaresse en inspirator van de plek betrokken bij de cursus.

Praktische informatie:

De cursus is 7x op dinsdagen om de week , van 10-16 uur, inloop om 9:45u

Data: 14/3, 28/3, 11/4, 25/4, 9/5, 30/5, 13/6

Prijs: € 280,- inclusief  lunch, koffie, thee

Docenten: Monique Wijn (www.degodin.nl) , Marlies Duran (www.duurzaamtuinen.nl)

Locatie: Casa Birgitta, Hoofdstraat 5, Buinen (https://www.facebook.com/casabirgitta/?fref=ts)

Aanmelding en vragen: