Permacultuur Basiscursus

Wanneer

18/05/2019 - 01/06/2019    
10:00 - 17:00

Waar

Natuurtuinen CNME
Drabbelstraat 7, Maastricht, Limburg, 6212 XL, Zuid Limburg

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Permacultuur is leven in het besef onderdeel te zijn van de natuur.

Permacultuur is een ontwerp methode dat zich laat inspireren door natuurlijke ecosystemen. Het heeft 3 ethische principes als basis: zorg voor de aarde, zorg voor de mensen en eerlijk delen.

In deze basiscursus worden naast de introductie over permacultuur thema’s behandeld zoals bodem, ecologie, inleiding ontwerpleer, eetbare planten, economie en sociale permacultuur.

Ben je benieuwd hoe permacultuur je eigen leven en dat van anderen duurzamer kan maken? Schrijf je dan in voor de Permacultuur Basiscursus van Mark Franck en Leo de Groot.

Iedereen kan aan permacultuur doen, zelfs als je geen tuin hebt. In deze basiscursus leer je de principes en de ethiek van permacultuur van hoofddocent Mark Franck en Leo de Groot. Markgeeft workshops en rondleidingen over eetbaar groen vanuit Landmark Green Consciousness. Na de opleiding Tuin & Landschapsmanagement en de nodige werkervaring bij landschapsarchitecten en aannemerij heeft Mark een switch gemaakt naar permacultuur. Gedurende zijn permacultuur jaaropleiding heeft hij mede de Permacultuurtuin van het CNME ontwikkeld. Daarna is hij begonnen als tuinman bij Tapijn tuin en docent bij Velt.

Leo is initiatiefnemer van Parksjtad in Transitie en de Werkgroep Permacultuuren is in 2012 begonnen met lesgeven. Na zijn Permacultuur Ontwerp Cursus volgde hij een cursus tot permacultuur docent in Denemarken. Daarnaast heeft hij praktijk ervaring door een eigen tuin en de Dobbeltuinin Heerlen.

Mark en Leo zeggen: ‘vanuit onze passie en ervaringen is het voor de hand liggend om andere mensen kennis te laten maken met dit duurzame ‘virus’ om bewustwording te creëren. In samenwerking met CNME zullen Mark en Leo je meenemen op deze ontdekkingsreis over duurzaamheid en welke keuzes je hierin kunt maken.

Extra: de mogelijkheid wordt geboden om een voedselbos in Zuid Limburg te bezoeken, buiten het hier onder aangeboden lesprogramma om.

Data: 18 mei, 1 en 29 juni 2019

Tijden: 10:00 – 17:00

Locatie: Natuurtuinen CNME, Drabbelstraat 7, 6212 XL, Maastricht

Kosten: €145,= incl. BTW en koffie/thee.

Je mag je eigen lunchpakket meenemen, maar een pot-luck zou ook leuk zijn. Er zijn 2 elektrische kookplaatjes aanwezig. Zorg voor gepaste kleding en schoeisel. We zullen geregeld naar buiten gaan om de Natuurtuinen en het omliggende landschap te bekijken.

Aanmelden of vragen graag via