Permacultuur in Vogelvlucht door Maranke Spoor – voorjaar 2017

Wanneer

11/03/2017 - 24/06/2017    
Hele dag

Waar

Huiskamer-keukensessies
Minister De Visserstraat 10, Utrecht

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Voorjaarsopleiding Permacultuur in kleiner verband, te Utrecht!

Deze cursus toont de diverse aspecten van permacultuur in vogelvlucht: erg handig bijvoorbeeld als je een druk bezet persoon bent en (nog) niet aan een jaaropleiding toe komt. Ook kan je heel goed een combinatie maken van de permacultuur-jaaropleiding in onze webschool (pdc-plus) en deze zes verspreide zaterdagen op locatie. Of je gebruikt deze zesdaagse als opfriscursus nadat je eerder al een permacultuur-opleiding hebt gedaan.

Stichting_Permacultuur_Onderwijs_IMG_3064_phatch

Deze cursus vindt plaats in Utrecht, bij permacultuurdocent Maranke Spoor thuis! Dus in een extra kleine groep van rond de 6 cursisten. Je krijgt er les van Maranke Spoor (marankespoor.nl/maranke). Je zit te midden van de bibliotheek en het fermentatielab van Stichting Permacultuur Onderwijs. Aan het huis grenst de o.a. in het boek Permacultuur in je moestuin voorkomende stadstuin. Twee van de cursusdagen zijn in de vorm van excursies op andere locaties, waaraan ook andere cursisten uit onze permacultuur webschool kunnen deelnemen (voor wie een excursiedag 75 euro euro kost). Zo bestuderen we samen een diversiteit aan projecten, van verschillende aard en formaat.

Iedere dag is een mix van theorie en praktijk en iedere dag gaan we naar buiten.  De zesde dag is een terugkomdag in het najaar.

Deze 5-daagse is goed te combineren met de interactieve online jaaropleiding in de webschool: een mooie manier om het beste van beide werelden mee te pakken. Over de webschool en blended learning lees je onze visie en mogelijkheden via deze pagina: permacultuuronderwijs.nl/blended-learning.

Ook is deze cursus heel geschikt als opfriscursus voor mensen die al eerder een jaaropleiding volgden en zich weer even willen onderdompelen in permacultuur!
De inloop met uitwisselingsmogelijkheden is vanaf 10 uur, start lessen 10:30 stipt tot ca. 17:00 uur

Deze lesdagen zijn inclusief lunch. Vanwege mogelijke diëten/voedselallergieën bestaat de lunch uit diverse losse onderdelen.  Jawel wij doen aan modulair koken. We eten dus gezellig samen tussen de middag. Ook tijdens excursiedagen wordt het eten verzorgd. Mocht je zelf iets mee willen nemen, om in een specifieke eigen voedingsbehoefte te voorzien, dan wel om te delen, dan is dat altijd goed! Verder is het altijd mogelijk om even rustig bij een boom te gaan zitten, of bijvoorbeeld een wandelingetje te maken. Voel je dus niet verplicht steeds deel te nemen aan gezamenlijke maaltijden e.d. 

Data:

  • Zaterdag 11 maart 2017 in Utrecht
  • Za. 8 april Excursiedag
  • Za. 13 mei in Utrecht
  • Za. 3 juni Excursiedag
  • Za. 24 juni in Utrecht
  • Een in overleg te plannen terugkomdag later in 2017, ook op een zaterdag

Tijdens de terugkomdag in Utrecht zetten we waar nodig nogmaals in perspectief wat we hebben bestudeerd en gezien, en is er ook weer gelegenheid tot het stellen van vragen. Op deze dag vindt ook de certificatenuitreiking plaats.

P1130154_phatch-1024x767
Inschrijfgeld: 550 euro. Ben of was je ook cursist in onze webschool of oud-cursist van een jaaropleiding permacultuur die Maranke op locatie verzorgd heeft, dan krijg je 50 euro korting. Bij Stichting Permacultuur Onderwijs kan ook worden betaald met credits binnen CircuitNederland.nl.

Bankrekeningnummer
Je kunt het inschrijfgeld storten op bankrekeningnummer NL58 RABO 0347 3714 34, (BIC: RABONL2U) t.n.v. Stichting Permacultuur Onderwijs, te Utrecht. (Of binnen CircuitNederland via bovengeboemde link, op onze account ‘SPO’.)

Inschrijven voor deze opleiding op locatie, de webschool (en/of voor een van de excursies die nader bekend zullen worden gemaakt) kan via

Als je vragen hebt kun je die eveneens stellen via dat e-mailadres.

8 diversiteitOp PermacultuurOnderwijs.nl/cursussen vind je de interactieve webschool en alle aanstaande opleidingen.