Noordelijk zadennetwerk

Wanneer

10/03/2018    
11:00 - 17:00

Waar

Edanz
Van Oldenbarneveltlaan 6., Groningen, Groningen
Kaart wordt geladen...

De stichting zadenbibliotheek Fryslân staat 10 maart op het Noordelijk zadennetwerk van 11.00- 17.00 uur.
Kom langs, we hebben een mooie collectie zaden kosteloos te leen. Heb jij zaden die je wilt delen? Neem ze mee, daarmee verrijk je het aanbod en de biodiversiteit in de tuinen en op onze borden.

Wat is een zadenbibliotheek?
Dit is een plek waar je zaden kosteloos kunt lenen en ruilen. Op dit moment is er een basiscollectie zaden. Het zijn zaden van groenten, kruiden en bloemen. De zadencollectie bestaat uit de zaden die onder andere zijn verzameld in de Perma-tuin van Roeach in Joure. Verder zijn er zaden die andere tuiniers hebben in gebracht en er zijn restanten van overgebleven biologische zaden, meestal van de Bolster.
De zadenbieb heeft 2 vestigingen in Fryslân: in Joure en in Leeuwarden.

Hoe werkt het lenen?
Je kunt zaden kosteloos lenen. In de zadenbibliotheek geldt geen uitleentermijn en er zijn geen boetes: de bibliotheek werkt vanuit 100% vertrouwen. Je kiest zaden die je nieuwsgierig maken of die je graag wilt hebben.

Als je zaden leent, zaai je deze in je tuin. Van de planten die daar opkomen, laat je de mooiste plant bloeien en in zaad schieten. Dit zaad verzamel je en laat je drogen. Om vervolgens, zeker een half jaar later, een deel van deze zaden terug te brengen naar de bibliotheek. Je zaden worden toegevoegd aan de collectie en weer uitgeleend aan andere tuiniers.
Meer weten: Kijk op www.zadenbieb-frl.nl