Masterclass Permacultuur Ontwerp

Wanneer

16/11/2019 - 17/11/2019    
09:00 - 17:00

Waar

Erf Roosenstijn
Hermalen 40, Schijndel

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Meer informatie over de workshop, aanmelden en kosten vindt je op onze website.

Tijdens de masterclass maak je onder begeleiding als groep een ontwerp voor een nog niet ingevuld terrein. Bij deze masterclass zijn we te gast bij erf Roosenstijn, een lapje grond van ongeveer een halve hectare, waar een ontwerp moet komen voor particulieren (dus geen tuinderij of boerderij) met een beperkte basiskennis van permacultuur en tuinieren.

Als groep oefen je met landmeten, observeren, in kaart brengen, de klant interviewen en samen brainstormen. En vervolgens ga je met de ontwerpprincipes naar een indeling van het land toewerken aan de hand van de belangrijkste principes zoals rekening houden met de zones, sectoren en onderlinge verbanden tussen elementen zoals een boom of een vijver. Je oefent kortom met de belangrijkste tools en principes uit de permacultuur.

Deze masterclass is bedoeld voor mensen die al enige kennis en ervaring hebben met permacultuur en tuinieren. De vrijdag na het workshop weekend zullen er bomen geplant worden en is er de mogelijkheid om te leren en mee te helpen met de aanplant van bomen en struiken.

Linder van den Heerik zal de workshop begeleiden.

Linder geeft sinds 2011 jaartrainingen permacultuur, heeft samen met Alex Schreiner sinds 2015 een tuinderij en schreef in 2018 in samenwerking met VELT het boek ‘permacultuur, van appelboom tot zeekool’. Linder geeft daarnaast ook met enige regelmaat advies aan particulieren en bedrijven over ecologische teelten of inrichting.

minimaal aantal deelnemers: 8
maximaal aantal deelnemers: 18