Kruidenverkoopdag

Wanneer

01/05/2016    
10:00 - 17:00

Waar

Yggdrasil
Vissenakenstraat 381, Tienen

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Wat?

De gehele dag kan je gratis komen rondkijken naar de kruiden in onze tuin.

Een ruim assortiment is te koop in pot, vooral doorlevende planten. Eénjarigen zijn er pas als de grond voldoende is opgewarmd.

Tot het assortiment behoren de klassieke kruiden  maar ook minder gekende kruiden, eetbare bloemen, doorlevende groenten en bessenstruiken. Het gaat vooral om planten die thuishoren in een zelfvoorzienende en dus eetbare tuin. Hiertoe behoren uiteraard ook medicinale kruiden.

Kijk eens goed rond in uw tuin, wellicht zijn er nog talloze plaatsjes vrij voor één of ander plantje of heb je nog plekjes op het terras of balkon voor enkele potten. Diversiteit brengt leven in de tuin en zorgt ervoor dat je minder aantastingen krijgt.

Bovendien hebben de meeste planten meerdere functies: veel van de aangeboden kruiden zijn bruikbaar in de keuken, hebben een medicinale waarde en vaak laten ze je ook meer genieten van je tuin door kleur, vorm of geur.

Bijna allemaal vervullen ze een nuttige functie in de tuin: ze bedekken de bodem, kunnen als mulch gebruikt worden, trekken allerlei insecten aan zoals bijen, kevers of vlinders of ze vormen voedsel voor vogels die dan weer insecten eten.

Let vooraf wel goed op de plaats waar je ze wil planten: bodemgesteldheid en plaats ten opzichte van de zon zijn zeer belangrijk.

Er zal ook biologisch plantgoed van groenten alsook biologische zaden (beperkt sortiment) te koop worden aangeboden.

We zijn de gehele dag ter beschikking voor informatie.

Waar?

Yggdrasil, Vissenakenstraat 381, 300 Tienen

Wanneer?

Zondag 1 mei 2016, 10.00 u – 17.00 u.

Prijs?

Vrije Toegang, de groenten en zaden zijn te betalen :-)

kruidenverkoopdag