Kruiden & Rituelen – Samhain

Wanneer

02/11/2024    
13:30 - 16:00

Waar

Keiheuvel Balen
17de Esc. Licht Vliegwezenlaan 14, Balen, Antwerpen, 2490

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Soms lijkt het leven op een hamsterraad: werken, eten, slapen, herhalen… met hier en daar nog wat afleidingen, pleziertjes, ruzies en (kleine of grote) drama´s. Diegene die écht hun midden hebben gevonden, die hebben daarbij het voordeel om hierbij niet zot te worden 😉
En er is nog een ander rad, namelijk het jaarwiel. Ook dit lijkt zich te herhalen in eindeloze cirkels zonder ooit op hetzelfde punt terug te komen. Elk punt op het wiel heeft een eigen kenmerk van wat er op dat moment speelt, bv hoeveel zonlicht er is en hoe de planten erbij staan. Hoe meer we in verbinding leven met deze ritmen, hoe meer balans en rust we creëren in ons leven.
Marjolein vzw & Andess Balen willen je graag uitnodigen om samen enkele rituelen & kruiden passend bij elk jaarfeest terug te ontdekken op een moderne manier en wat ze voor ons kunnen betekenen. Niets zweverigs of raar, gewoon heel praktisch om je beter in je vel te voelen en dichter bij jezelf & het geheel te komen en de oeroude innerlijke wijsheid.

Samhain wordt ook wel eens het Keltisch nieuwjaar genoemd. De sluiers van de verschillende werelden zijn dun. Het gedenken aan en contact met voorouders komt in deze tijd dichtbij. We beseffen dat er al veel mensen en gebeurtenissen vóór ons geweest zijn die het pad voor ons geëffend hebben. En uiteraard hebben we zelf ook een heel pad afgelegd, dit jaar en in het leven. Prachtig! Met deze feestdag wordt nog eens dank geuit & gevierd wat goed ging in het jaar – en voorspoed in het volgende jaar gewenst. Het moment van de laatste oogst is gekomen om alle voorraden goed te vullen en goed te plannen voor de aansluitende duistere tijd. De tijd wordt ook wel eens gekenmerkt door stormen & chaos. Verschillende speelse alsook ontevreden geesten zouden de kop op kunnen steken. Wees dus goed voorbereid…
Wat wil jij integreren? Hoe kan je verbinding met jouw authentiek zelf versterken en alles een plaats geven? Welkom om even stil te worden in de constante verandering, in het alles omvattende grote.

Bijdrage: 30eur per sessie of 50eur voor het set samen met Lammas (17/8)

Inschrijven via of

Meer info: https://www.marjolein-vzw.be/2023/12/20/round-and-round-it-goes/