Kruiden & Rituelen – Lammas

Wanneer

17/08/2024    
13:30 - 16:00

Waar

Keiheuvel Balen
17de Esc. Licht Vliegwezenlaan 14, Balen, Antwerpen, 2490

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Soms lijkt het leven op een hamsterraad: werken, eten, slapen, herhalen… met hier en daar nog wat afleidingen, pleziertjes, ruzies en (kleine of grote) drama´s. Diegene die écht hun midden hebben gevonden, die hebben daarbij het voordeel om hierbij niet zot te worden 😉
En er is nog een ander rad, namelijk het jaarwiel. Ook dit lijkt zich te herhalen in eindeloze cirkels zonder ooit op hetzelfde punt terug te komen. Elk punt op het wiel heeft een eigen kenmerk van wat er op dat moment speelt, bv hoeveel zonlicht er is en hoe de planten erbij staan. Hoe meer we in verbinding leven met deze ritmen, hoe meer balans en rust we creëren in ons leven.
Marjolein vzw & Andess Balen willen je graag uitnodigen om samen enkele rituelen & kruiden passend bij elk jaarfeest terug te ontdekken op een moderne manier en wat ze voor ons kunnen betekenen. Niets zweverigs of raar, gewoon heel praktisch om je beter in je vel te voelen en dichter bij jezelf & het geheel te komen en de oeroude innerlijke wijsheid.

In augustus staat de sessie in het teken van Lammas: Aan het einde van de zomer is het moment van de eerste oogst. Het graan is rijp en vers bood kan gebakken worden. Er is overvloed aan vruchten en bloemen. Tegelijk hangt er ook afscheid in de lucht: het licht vervaagd en mindert terug. De omkeer is dus begonnen en aangeraden om met voorbereidingen voor de winter te beginnen. Het is tijd voor dankbaarheid en evaluatie. Wat zijn jouw vruchten van je werk? Wat neem je mee en wat geef je terug? Welkom om even pauze te nemen en dank voor alle gaven te tonen!

Bijdrage: 30eur per sessie of 50eur voor het set samen met Samhain (2/11)

Inschrijven via of

Meer info: https://www.marjolein-vzw.be/2023/12/20/round-and-round-it-goes/