Jaartraining Praktische Permacultuur

Wanneer

10/03/2018 - 10/11/2018    
10:00 - 17:00

Waar

Liempde
Steeghstraat 3, Liempde , Noord-Brabant, 5298 LM, Zuid nederland

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Komend jaar organiseert Tuinderij de Voedselketen een aantal cursussen rondom permacultuur. We starten dit voorjaar in maart met een volledige jaartraining permacultuur. Geschikt voor beginner en gevorderde.

In 8 weekenden leer je de ecologische principes en ontwerpprincipes waar permacultuur op gebaseerd is. Je krijgt veel te weten over de theorie achter en de uitvoering van de praktische toepassing van permacultuur in en om huis, tuin en in de land- en tuinbouw. Voor wie serieus aan de slag wil in eigen tuin, volkstuin, buurtmoestuin of tuinderij/boerderij. In deze cursus wordt extra aandacht besteed aan ecologie en ethiek, aangezien deze twee zaken in onze ogen de kern vormen waar permacultuur zich op baseert.

Je krijgt les van een gedreven team docenten die je helpen de aangereikte theorie toe te passen op een eigen project, waar je gedurende de cursus een ontwerp voor maakt, en een eindverslag over schrijft. Aan de hand van het verslag en huiswerkopdrachten leer je geleidelijk om de principes toe te passen in je eigen situatie.

Linder van den Heerik is sinds 2012 actief als docent permacultuur voor verschillende organisaties, en heeft sindsdien ook zijn eigen bedrijf in de permacultuur, hij ontwierp en legde tuinen aan, en startte in 2015 samen met Alex Schreiner permacultuur tuinderij De Voedselketen. Hij is gedreven en nuchter en heeft een praktische insteek.

Joanne Malotaux studeerde biologie en bos- en natuurbeheer in Utrecht en Wageningen, en specialiseerde zich daar in ecologie. Nu is ze sinds 2015 biologiedocent op een middelbare school, waar ze zich veel bezighoudt met onderwijsontwikkeling, onder andere op het gebied van duurzaamheid. Permacultuur is voor haar de logische toepassing van haar ecologische kennis in de land- en tuinbouw.

Voor gedetailleerde informatie zie: Permacultuur Jaartraining De Voedselketen

Van 2018-03-10 tot 2018-11-10, de eerste zaterdag van de maand, van 10.00 – 17.00 uur