Jaaropleiding permacultuur

Wanneer

26/04/2016 - 20/12/2016    
10:00 - 18:00

Waar

Buurtcentrum de Uitwijk
Brink 116, Zutphen, Nederland

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Op dinsdag 26 april 2016 start in Zutphen een nieuwe jaaropleiding permacultuur van Permacultuur Centrum Nederland. In deze opleiding van 10 zaterdagen maak je kennis met alle aspecten van permacultuur. De opleiding leidt tot het maken van een eigen, uitvoerbaar permacultuur ontwerp.

Permacultuur biedt handvaten voor de volgende stap in duurzaam (samen)leven. Het is een ontwerpsysteem, waarbij je de natuur als richtlijn en als inspiratie hanteert. Doel is het ontwikkelen van stabiele en veerkrachtige systemen die voorzien in onze behoefte aan bijvoorbeeld voedsel, water, onderdak en community.

Docent van de opleiding is Katharine Hone. Zij geeft sinds 2012 opleidingen in permacultuur en heeft ruime ervaring. De nadruk in haar lessen ligt op faciliteren van het leerproces, waardoor er veel ruimte ontstaat voor individuele inbreng. De werkvormen zijn gevarieerd. Naast kennisoverdracht zijn er (ontwerp)opdrachten, zowel in groepen als individueel, oefeningen in observatie en plenaire discussies. De opleiding wordt afgesloten met het Permaculture Design Certificate (PDC).

Voor meer informatie kijk op de website van Permacultuur Centrum Nederland of neem contact met ons op.

Wil je meer weten over de opleiding, kom dan naar de informatiemiddag op zaterdag 16 april op de permacultuurtuin in Zutphen. Meer informatie over deze middag vind je op hier.