Jaaropleiding Permacultuur Zwolle 2016

Wanneer

16/01/2016 - 05/11/2016    
10:00 - 18:00

Waar

Zwolle
Mimosastraat 1, Zwolle

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Op zaterdag 16 januari 2016 start in Zwolle een nieuwe jaaropleiding permacultuur van Permacultuur Centrum Nederland. In deze opleiding van 10 zaterdagen maak je kennis met alle aspecten van permacultuur. De opleiding leidt tot het maken van een eigen, uitvoerbaar permacultuur ontwerp.

Permacultuur biedt handvaten voor de volgende stap in duurzaam (samen)leven. Het is een ontwerpsysteem, waarbij je de natuur als richtlijn en als inspiratie hanteert. Doel is het ontwikkelen van stabiele en veerkrachtige systemen die voorzien in onze behoefte aan bijvoorbeeld voedsel, water, onderdak en community.

Docent van de opleiding is Katharine Hone. Zij geeft sinds 2012 opleidingen in permacultuur en legt de nadruk op faciliteren van het leerproces. Met een relatief open stijl is er veel ruimte voor inbreng van de deelnemers. Dogmatiek wordt vermeden. De werkvormen zijn gevarieerd. Naast kennisoverdracht zijn er (ontwerp)opdrachten, zowel in groepen als individueel, oefeningen in observatie en plenaire discussies. De opleiding wordt afgesloten met het Permaculture Design Certificate (PDC).

Plaats van deze opleiding is de Oude Ambachtschool DOAS in Zwolle.

Voor meer informatie kijk op de website van Permacultuur Centrum Nederland of neem contact met ons op.