Introductiecursus permacultuur 17/18-06-2017

Wanneer

17/06/2017 - 18/06/2017    
10:00 - 17:00

Waar

Wijkboerderij Schellerhoeve
Schellerpark 101, 8017 NZ , Zwolle, Overijssel, 8012AW

Evenement type

Kaart wordt geladen...

In deze introductiecursus maak je in twee dagen kennis met de basis van permacultuur.

Iedereen kan een positieve invloed op de wereld hebben. Het is alleen vaak moeilijk om te weten waar je kunt beginnen. Permacultuur is een ontwerpsysteem om je leefomgeving vorm te geven. Het biedt je een kaart en een kompas om stapsgewijs jouw groene idealen te realiseren.

De onderwerpen die we gaan behandelen zijn:

Permacultuur ethiek

  • Ethische principes
  • Permacultuur principes
  • Permacultuur toepassen in jouw leven

Permacultuur maakt gebruik van ecologische patronen om systemen voor de mens te ontwerpen. Dat kan je achtertuin zijn, je huis of een sociaal systeem, zoals een school of bedrijf. De introductie is bedoeld om een brede eerste indruk te krijgen. Wat houdt permacultuur in? Wat kan het voor jou kan betekenen?

In twee dagen onderzoeken we de ethiek en filosofie van permacultuur. Dit doen we met praktische opdrachten, discussie, film en observatieoefeningen.

Het wordt een afwisselend en laagdrempelig weekend. We zullen veel buiten zijn in de natuur en in de permacultuur tuinen van Wijkboerderij Schellerhoeve. Dus denk aan praktische kleding ;-).

Praktische informatie introductiecursus


Deze introductiecursus permacultuur vindt plaats op
zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017.

De locatie is in Zwolle bij Wijkboerderij de Schellerhoeve.

Deelname kost € 140,00 en twee dagen tijd. Dit is inclusief hand-outs, koffie/thee en BTW.

Je neemt zelf je lunch mee. De aanvang is zaterdag en zondag om 10.00 uur, de afronding om 17.00 uur.

Op zaterdag is er de mogelijkheid om aansluitend een inspirerende film te bekijken en na afloop hierover in gesprek te gaan. Je bent niet verplicht hieraan deel te nemen. Het is natuurlijk wel erg leuk en leerzaam. Neem lekker eten mee, dan kunnen we dit ‘s avonds met elkaar delen.

Bij vragen, kun je contact opnemen met de docenten Katharine Hone (06-36 284 813) of Stefan Hanstede (06-48 944 042). Je kunt je natuurlijk ook meteen aanmelden voor deze introductie tweedaagse. Aanmelding kan ook via .

Meer informatie