Heksendriedaagse met Maranke Spoor

Wanneer

02/02/2017 - 16/02/2017    
10:30 - 17:00

Waar

Huiskamer-keukensessies
Minister De Visserstraat 10, Utrecht

Evenement type

Kaart wordt geladen...

De cursus Samenvoorzienend Voedsel Verwerken – ook wel liefkozend heksendriedaagse genoemd is een reeks van 3 HuiskamerSessies in Utrecht, van 10:30 tot uiterlijk 17:00 uur. Waarin we samen voedsel gaan fermenteren, drogen, wecken e.d… uiteraard wordt de praktijk doorspekt met theorie, diverse weetjes en proeverijen. De cursus is in de keuken/woonkamer van permacultuurdocent Maranke Spoor, dus in een extra kleine groep van 4 à 6 cursisten.

De locatie in Utrecht-Zuilen is goed bereikbaar zowel met het OV als met een auto of fiets, voor aanvang ontvangt u een welkomsbericht met de laatste praktische info.

NB: Sommige van ondergenoemde reeksen zijn al volgeboekt… Via de doorverwijzing hieronder vindt u de tegenwoordige stand van zaken.

 • De zevende reeks van de Heksendriedaagse vindt niet plaats in Utrecht maar in Valburg. Je bent welkom op zaterdagen 4, 11 en 18 februari 2017.
 • Achtste reeks ~ op donderdagen 2, 9 en 16 februari 2017, in Utrecht.
 • Negende reeks ~ vrijdagen 17, 24 en 31 maart, in Utrecht.
 • Tiende reeks ~ zondagen 19 en 26 maart en 2 april in Utrecht.
 • Elfde reeks ~ woensdagen 5, 12 en 19 april in Utrecht.
 • Twaalfde reeks ~ zaterdagen 15, 22 en 29 april in Utrecht.

Samenvoorzienend voedsel verwerken, heks m/v worden? Hoe doe je dat nu? Hoe zorg je dat je voedsel, op gezonde wijze, veel langer bewaren kunt, zodat je er wel weg mee weet als je opeens een flinke oogst uit je tuin hebt, of anderszins tegen overvloed aanloopt? Welke techniek gebruik je wanneer, en waarom? Hoe verwerk je zelf thuis op veilige manieren? Hoe stoppen we de overvloed die de zon in de zomer levert in een potje? Wat is passend, in welke situatie?

We kunnen drogen (waaronder fruitleer maken), koken (waaronder wecken), en niet te vergeten fermenteren… Kortom: mogelijkheden te over, waarmee deze training de heks van nu weer vertrouwd maakt. Naast het beetpakken van bovenstaande vragen, gaan we in deze verdiepingsdagen vooral ook lekker veel praktisch aan de slag, en valt er van alles te proeven! Bovendien krijg je iedere dag wel wat van het zelfgemaakte lekkers mee naar huis 🙂

P1130779_phatch

 • Vele handen maken licht werk: ervaar hoe leuk het is samen te zorgen voor goed eten…
 • Zelf je voedsel verwerken is doorgaans prettig werk; het kan je een gevoel geven van echt leven.
 • Kennis bestaat in uitwisseling tussen personen en tussen culturen: ik wil graag delen wat ik in mijn leven hierover heb geleerd, geoefend en gestudeerd.
 • Deze 3 daagse bestaat net als alle andere cursussen van Stichting Permacultuur Onderwijs uit een mix van theorie en praktijk.
 • Omdat het huiskamersessies zijn, is er ook de mogelijkheid om in onze boekenkasten in boeken over voeding en andere permacultuurboeken te snuffelen.

Lunch, prijs & inschrijven

Klik hier voor de benodigde informatie op de website van Stichting Permacultuur Onderwijs…

Over Maranke

Permacultuurdocent Maranke Spoor verwerkt al jaren een groot deel van haar voedsel zelf. In Marankes permacultuuropleidingen is het een onderdeel dat zoveel enthousiasme heeft opgeroepen dat deze verdiepings 3-daagse er gekomen is. “Dááág, pakjes en zakjes…” En niet te vergeten, bijvoorbeeld in het geval van lacto-fermentatie: “Welkom, bevriende micro-organismen!”

 
MarankeSpoor.nl