(H)eerlijk verdiepen

Wanneer

23/03/2016 - 20/04/2016    
17:00 - 21:00

Waar

Roeach
Uilke Boonstralaan 5, Joure, Friesland, 8901 KA

Evenement type

Kaart wordt geladen...
 

Ben je op zoek naar: inspiratie, nieuwe tuinideeën op natuurlijk basis? Dan is dit je KANS. Deze uitdagende cursus gaat over: het vergroten van biodiversiteit in de eigen (moes)tuin/ omgeving, samen werken met de Natuur, het bodemleven stimuleren, minder doen en toch meer opbrengst hebben.
Deze cursus is geschikt voor tuiniers die de basiscursus (h)eerlijk moestuinieren hebben gevolgd en voor iedereen die de beginselen van permacultuur kent en verder toe wil passen.

(H)eerlijk verdiepen gaat over samenwerken met de kracht van de Natuur. Het eerste theorieblok gaat over observeren, je verdiepen in wat je waarneemt in en op de bodem van je tuin, het belang van humus voor de bodem, het nut van de aanwezigheid van (plaag)beesten, meer biodiversiteit enz. In het tweede theorieblok gaan we in op de effecten van verschillende teeltmethoden op de bodem en de worteling van planten in de bodem. Je leert hoe je door het inzetten van de Natuurkracht gezonde en weerbare gewassen kunt opkweken in jouw tuin of op je balkon.

En natuurlijk wordt de praktijk niet vergeten en kom je volop toe aan proeven, voelen ruiken en (H)eerlijk groen doen.  Meer info op: (H)eerlijk verdiepen