Green Evelien op de Weegbree!

Wanneer

21/09/2015    
19:00 - 21:00

Waar

De Weegbree
Hoogstraat 64, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Antwerpen, 2861, Mechelen
Kaart wordt geladen...

Green Evelien, bekend van radio, tv en interviews in tijdschriften, bewijst dat Eco-leven geen versobering hoeft te zijn. Integendeel, het is een verrijking van je leven. En wie wil er niet meer tijd krijgen om te léven?

Minder energieverbruik, niet alleen van elektriciteit, gas of water, maar ook indirect door alles wat we gebruiken. Consuminderen in de praktijk gebracht zonder aan levenskwaliteit in te boeten, want: meer tijd, geld, energie, vrijheid!

Aan de hand van een interactieve presentatie vertelt Evelien bv. hoe zij er met haar gezin van vijf personen in slaagt het restafval van een heel jaar in slechts één zak te krijgen. Over hoe zij alle verzorgings- en poetsproducten zelf maakt. Over hoe efficiënt om te gaan met vervoer, kleding, afval, computer… zodat de voetafdruk minimaal blijft. Zij zal ons allerhande tips aan de hand doen om ecologisch te leven zonder aan levenskwaliteit in te boeten. Of hoe je tijd, geld en energie kan uitsparen en het milieu daarbij een handje kan helpen.

Wanneer: Maandagavond 21 september van 19u tot 21u

Prijs: We leggen met alle deelnemers samen om deze avond mogelijk te maken; afhankelijk van het aantal deelnemers dus. (om een indicatie te geven: bij 20 deelnemers is het 15euro pp)

Inschrijven op  

greenevelien3

Wie ben ik?
‘Ik ben Evelien Matthijssen en leef samen met mijn vriend en onze kindjes Olaf, Linde en Hugo in de Ardennen.
Ik heb Bos- en Natuurbeheer gestudeerd aan Wageningen Universiteit en Filosofie aan Radboud Universiteit Nijmegen.  Daarna heb ik een ethnobotanisch onderzoek naar geneeskrachtige planten bij de Indianen in de Amazone uitgevoerd. Vervolgens werkte ik 2,5 jaar bij VELT (Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren). Daarnaast heb ik energie-consults bij particulieren gegeven als ook de vorming “Kyoto-code” voor CVN. En in 2011 heb ik de “No Impact Week” in Vlaanderen georganiseerd.  Tevens heb ik de 2-jarige opleiding “Ecologische Filosofie en Politiek” gevolgd.’
We zijn allebei afkomstig uit Nederland en hadden daar ook ons eerste huis. Daarna hebben we vier jaar in Vlaanderen gewoond. En sinds 2010 wonen we in de Ardennen.
Na onze verhuizing naar Wallonië heb ik twee jaar als lerares “Sciences immersion néerlandais” gewerkt, ik gaf dus lessen biologie, natuurkunde en scheikunde in het Nederlands op een Franstalige middelbare school.  En na de geboorte van onze jongste zoon Hugo, ben ik naast mama, full-time bezig met onze eco-lifestyle en mijn werkzaamheden als Green Evelien (blogpresentaties enlezingen).
Evelien leeft met haar gezin een eco-lifestyle en verbruikt maar 15% stroom en 8% water t.o.v. een gemiddeld huishouden. 

Tijdens deze avond verklapt Evelien je haar talrijke tips die je thuis zelf kan toepassen en zelf doen om zowel je portemonnee als het milieu te sparen!