Gils Lab wondermiddel medicijnworkshop

Wanneer

14/07/2016    
13:00 - 15:30

Waar

destilleerwerkplaats
Alphensebaan 35, Gilze, 5126PR

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Gils Lab maakt wondermiddelen in de medicijnworkshop Wondermiddel

Tijdens de workshop Wondermiddel wordt een plek gecreëerd waar mensen zelf op zoek gaan naar hun medicijn en deze zelf maken. De inrichting van de destilleerwerkplaats oogt als werkplaats/ laboratorium/ fabriek met alle bijbehorende verwante zaken zoals ketels, scheittrechters, glaswerk, erlenmeyer, medicijnflesjes, pipetjes en ga zo maar door. Deelnemers worden uitgenodigd een nieuwe verbinding met de helende en eetbare natuur aan te gaan en te herkennen wat wel en niet goed voor hen is.

De medicijnworkshop Wondermiddel is een workshop van ca. 2,5 uur waarbij een plantenexpert de deelnemers begeleidt. Na een meditatie/visualisatie en inventarisatie van eventuele fysieke of mentale klachten gaan de deelnemers het nabijgelegen Chaamse bos in. Onder leiding van een plantenexpert zoeken zij naar planten of kruiden via de voor deze workshops speciaal ontwikkelde methode.

Van de planten maken ze vervolgens in de werkplaats een medicijn. Voor de vervaardiging van de medicijnen is deskundige begeleiding. De compacte werkplaats kan drie soorten medicijnen produceren: heilzame thee, huidzalf en amuletten voor extern gebruik.

Wat is Gils Lab?

Gils Lab is een laagdrempelig bewustwordingsproject waarin gezondheid, verantwoordelijkheid, sociale cohesie en de zorg om natuur en milieu elkaar aan de werktafel ontmoeten. In Gils Lab komen mensen in aanraking met het gezond makend en helend effect van de natuur. In de workshops wordt de verbinding tussen de helende werking van de natuur, met jezelf en de ander onder de aandacht gebracht.