Eetbare Bostuin cursus

Wanneer

27/03/2015 - 29/03/2015    
Hele dag

Waar

Cursuscentrum Sluiswachterswoning
Hoofdstraat 5, Buinen, 9528 PA
Kaart wordt geladen...

In het weekend van 27-29 maart vindt in Drente een cursus plaats over de principes, het ontwerp en de aanleg van een eetbare bostuin.

De cursus bestaat uit theorie en praktijk. We maken een ontwerp voor een nieuwe bostuin die we ook werkelijk gaan aanleggen. Je leert ecologische principes, we kijken naar de factoren en elementen ter plekke.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die meer willen leren over de aanleg en ontwerp van een voedselbos. Deze cursus bestaat uit twee delen. Het eerste weekend vindt plaats in maart, het tweede weekend in oktober.

In het eerste weekend van de cursus wordt de nadruk gelegd op het opbouwen en klaarmaken van de bodem en het ontwerpen en planten van de hoge en middelhoge boomlaag. Je leert ontwerptechnieken, afstemmen op behoeften van de gebruikers en op de lokale ecologische omstandigheden.

In het tweede weekend gaan we meer in op het ontwerpen en aanleggen van de kruid- en struiklaag, inclusief meerjarige groenten en schaduwplanten en klimplanten; het oogsten in en gebruiken van en het onderhoud van het voedselbos.

Deze cursus vindt plaats in het Drentse Buinen op het terrein van de voormalige sluiswachterswoning. Dit nieuwe project wordt ontwikkeld tot een cursuscentrum.

Het betreft een landschappelijk gelegen privé-tuin van 5500m2 waar een bostuin, een kruiden/bachbloesemtuin, een moestuin met kas, een ‘Secret Garden’, een wadi en een zwemvijver worden gerealiseerd.

Docenten:Monique Wijn (www.degodin.nl) en Marlies Duran (www.duurzaamtuinen.nl)

De twee weekenden zijn ook apart te volgen.

 

De hele cursus kost 350,-. Deze is ook prima per weekend los te volgen, deelname is dan 200,- per weekend. Besluit u eerst alleen het eerste weekend te volgen en dan alsnog het tweede weekend, wordt het totaalbedrag van 350,- met het tweede weekend verrekend.

De prijs is inclusief overnachting en maaltijden. De maaltijden zijn volledig verzorgd.

Overnachting vindt plaats in de drie prachtige vakantiehuisjes van de eigenaar, gelegen in de buurt. Een uniek aanbod!

 

Het aantal plaatsen is beperkt (10-12 deelnemers).

Het bedrag kan worden overgemaakt op rek.nr. NL10 TRIO 0390 138 126 tnv. M. Duran

Betaling geldt als inschrijving. Aanmelding en vragen: