EcoTuin Festival

Wanneer

02/06/2018 - 03/06/2018    
10:00 - 18:00

Waar

Het Voedselbos
Waregemsestraat 29, Nokere

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Al vele jaren neemt Het Voedselbos deel aan de ecotuindagen van Velt vzw, de ideale dagen voor heel het gezin om ons project te ontdekken. Plantenverkoop, activiteiten en heerlijk eten alom!

Dit jaar zien we het grootser: een heus EcoTuin FESTIVAL

>>>ZATERDAG 2 JUNI: PERMACULTUURLEERFESTIVAL<<Zelf zwammen kweken, tincturen uit het bos, een wormenbak maken, de beste kneepjes om te composteren, wildplukwandelingen, natuurlijk imkeren, hoe bouw je een rocket mass heater, groenhoutbewerking, bushcraft, lezingen over transitie, tiny house movement, bosbeheer,… dat en veel meer kan jij komen leren die dag.

>Avondprogramma met verhalenvertellers, muziekbandjes, dansworkshops,…

> More to be announced!

> inkom zaterdag €30 voor heel de dag alle workshops en avondactiviteiten inbegrepen. Aan de deur of vooraf te betalen via overschrijving (https://goo.gl/forms/Hairz6gRoofu4Gjr2).

> De opbrengst van deze activiteit gaat integraal naar ons bouwproject van de Strobalen Veldschuur. Meer info: https://growfunding.be/strobalenveldschuur

>>>ZONDAG 3 JUNI: ECOTUINDAG PUR SANG<<Een uitgebreide plantenverkoopstand met de lekkerste kruiden en mooiste Voedselbosplanten. Wat je zoekt vind je zeker hier in onze plantenwinkel.

>Heerlijke bio-bar met legendarische broodjes en taart.

>Vanalles om de kinderen een middagje zoet te houden, kriebelbeestjes zoeken, vilten, zaadbommen maken,…kom het maar allemaal ontdekken.

>>>BESCHRIJVING TUIN<<<

Het Voedselbos is fantastisch gelegen aan de zuidkant van de eerste helling van de Vlaamse Ardennen, op een vochtige leembodem. De tuin sluit naadloos aan bij een parkgebied met een hakhoutbos dat vooral in de lente pimpelpaars verkleurt van alle bosbloemen. Een sterk ontwikkelde mantel met inheemse struiken en kruiden wordt door begrazing en maaibeheer in groei gehouden.

Je vindt er een jongvolwassen voedselbos vol onbekende vaste groenten en kruiden die mooi samen groeien. Onbekende eetbare bomen en struiken lokken je almaar dieper in deze experimentele tuin. Ook een rond huis uit leem, stro en hout met een sprookjesachtige drakenkachel vind je er terug. Een mooie paddenstoelentuin leert je de heerlijkste zwammen kweken. De tuin is het decor van de permacultuurjaaropleiding en er vinden vele vormingen plaats.