Ecobouw cursus (2 dagen)

Kaart wordt geladen...

Wanneer: 10/10/2015 10:00 - 11/10/2015 17:00

Waar: Tilburg, Nederland: Strobouw atelier Tilburg

Soort: Geen Categorieën


Ecobouw cursus

Zien, voelen en ervaren dat ecologisch bouwen zorgt voor een prettig leefklimaat dat je helemaal kunt afstemmen op jouw eigen wensen. Inspiratie opdoen, praktische bouwmethoden begrijpen en zelf aan de slag gaan om te ervaren hoe het is om met stro en leem te bouwen. De cursus geeft inzicht in verschillende vormen van ecologisch bouwen en zoomt in op strobalen bouw.

Programma Cursus ecologisch bouwen

Er is een gezonde afwisseling van theorie, praktijk, interactie en inspiratie.

Dag 1: (10:00 – 17:00)

  • Kennismaken met vormen van ecologische bouw. De Ethiek, beweegredenen en verschillende benaderingen. Keuzes maken in het bouwproces.
  • Ecologische bouw i.c.m. gangbare bouw. Hoe je het samen brengt en de beste keuzes maakt.
  • Excursies naar ecologische woningen.

Dag 2 (10:00 – 17:00)

  • De in’s en out’s van strobalenbouw. Verschillende bouwmethoden; van de fundering tot het dak.  Bouwdetails en ruimte voor vragen.
  • Hoe doe je het zelf? Wat is belangrijk? Hoe pak je het aan?
  • Hands-on: samen een strobalen muur bouwen en een leemstuc aanbrengen.

De trainers

Ecologisch bouwenWouter Klijn, bestuurslid van Strobouw Nederland. Werkt met zijn passie voor de zinvolle kant van de duurzaamheid mee aan de technische kant van het eco-bouwen en met het delen van kennis en middelen.

Martijn Ballemans, www.puurpermacultuur.nl , werkte mee aan verschillende ecologische bouwprojecten en volgde cursussen in België, Thailand en Nederland. Martijn werkte als procesbegeleider bij het eco-expo bouwproject op De Kleine Aarde, woont zelf in een yurt en maakt deel uit van een woongemeenschap in oprichting.

Locatie: Tilburg

Deelname aan deze volledig verzorgde cursus bedraagt €250,- (incl. btw). Dit is inclusief cursusmateriaal, bio-lunch, koffie/thee, en een flinke dosis kennis, inspiratie en plezier. Er is mogelijkheid voor overnachting incl vegetarisch maaltijden voor €35,- pp. (beperkt aantal plaatsen)

Inschrijven voor de Ecobouw cursus kan via www.puurpermacultuur.nl of direct via deze link