Duurzaamheid

Wanneer

01/09/2019    
10:00 - 17:00

Waar

Strohplatz Rotterdam
Aar 193, Rotterdam

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Wil je meer duurzaamheid in je leven of bedrijf? Onze Duurzaamheid Basiscursus geeft je brede overzichtskennis van duurzame energievoorzieningen en verkleining van de ecologische voetafdruk. Je leert wat impact veroorzaakt en welke oplossingen zin (of minder zin) hebben.

In deze Duurzaamheid Basiscursus geven we beknopte basiskennis over duurzaamheid, ecologie en klimaatverandering in het algemeen, én je krijgt specifieke kennis en alternatieven op het gebied van voedsel, spullen, vervoer, wonen, badkamer en de samenleving als geheel. Het achterliggende uitgangspunt is een ecologische visie die permacultuur biedt.

 

De dagopbouw is ongeveer als volgt:

  • Algemene introductie over duurzaamheid, klimaatverandering. Begrippen zijn onder andere: circulaire economie, verschil tussen klimaatneutraal en CO2-neutraal en energieneutraal, klimaatakkoord, klimaatwet.
  • Samenleving: welke maatschappelijke problemen kennen we, oa. details over afval. En wat voor oplossingen, in de sociale en economische hoek.
  • Consuminderen: de grootste klimaatimpact zit in spullen. Wat is dan precies die impact, en hoe kunnen we dat verduurzamen terwijl je er wel gelukkiger van wordt? We bespreken ook minimalisme.
  • Voeding: wat is de impact van voedsel, onder andere vlees en zuivel. Vuistregels voor milieubewust eten en drinken.
  • Wonen/bouwen: hoe kunnen we onze woning qua energie duurzaam maken? Electriciteit en warmte komen met name hier ook aan bod. Wat kun je voor ieder budget doen (wel of niet verbouwen), en in welke volgorde zijn welke aanpassingen handig?
  • Badkamer/toilet: hier gebruiken we water, warmte en verzorgingsproducten. We bespreken hier ook het totale waterverbruik. Genoeg aanknopingspunten om zowel grote als kleine duurzame oplossingen onder de loep te nemen.
  • Vervoer: hoe kunnen we vervoer verduurzamen? Wat is eigenlijk de impact van vervoer, zowel ons dagelijks vervoer als in de vakantie?

Kom 1 september naar Rotterdam voor deze dagcursus, zie https://www.strohplatz.com/duurzaamheid .