Cursus Sociale Permacultuur

Wanneer

05/10/2018 - 07/10/2018    
Hele dag

Waar

Het Voedselbos
Waregemsestraat 29, , Kruishoutem, 9771

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Verwacht je tijdens dit weekend aan een onderdompeling in de wondere wereld van de sociale permacultuur.

Met de peiler ‘peoplecare’ of zorg voor de mens als centrale thema passen we permacultuur toe op ons innerlijk landschap en op de wereld om ons heen.

Ons doel is om op een frisse en creatieve manier te ontwerpen voor een duurzamere manier van leven.

Looby Macnamara, auteur van het prachtige boek ‘People and Permaculture’ en in 2014 gastdocent in het Voedselbos, voelde als eerste heel sterk de nood om de permacultuurprincipes toe te passen op onszelf, de groepen, en de maatschappij waartoe we behoren.

Het design web dat zij ontwikkelde, dient als onze leidraad doorheen het weekend. Aan de hand hiervan gaat ieder van ons aan de slag met een eigen ontwerp. Het design web biedt een cyclus van natuurlijke processen om dagelijks mee aan de slag te gaan tijdens onze ontwerpsessies. Er is ondersteuning van de begeleiders doorheen het ontwerpproces. De andere sessies worden hier op een creatieve manier op afgestemd. Hierbij is steeds ruimte voor uitwisseling binnen de groep en leren van en met elkaar.

De visie voor de cursus is het inspireren van transformatie door het gebruik van de creativiteit van de permacultuurprincipes en permacultuurontwerp in alle aspecten van ons leven met als doel het opbouwen van een duurzame cultuur.

Zet je schrap voor een cursus die je zowel kennis als ervaring brengt, werkt met je hoofd én je hart, en evenzeer speels als diep is. Aangezien de cursus vaak processen van empowerment en transformatie in beweging zet en je bij momenten uit je comfortzone lokt, wordt hij doorgaans als intens ervaren. Hier wordt rekening mee gehouden door tijdens het weekend voldoende tijd voor rust en integratie in te bouwen in het programma.

Voel jij het al kriebelen om gezondere relaties op te bouwen, een nieuwe weg in je leven in te slaan, een (zelfvoorzienende) gemeenschap op te zetten, je permacultuurkennis te verdiepen, of een meer holistische visie te ontwikkelen? Wacht dan niet langer en schrijf je nu in!

 

De cursus start op 5 oktober 2018 om 10u en eindigt op 7 juni om 17u. Inschrijven kan via of .

De People and Permaculture ontwerpcursus kost 275 euro.

Hierin zitten begeleiding, overnachting in tentjes, en drie heerlijk lokale, vegetarische maaltijden per dag. Omdat dit niet voor iedereen even haalbaar is en we graag het permacultuur principe van fair share in de praktijk willen zetten, bieden we ook twee plaatsen aan voor 195 euro. Deze plaatsen zijn bedoeld voor mensen met een beperkter inkomen. We werken daarbij op basis van vertrouwen. Als je vindt dat je in aanmerking komt voor een van die plaatsen, laat ons dit dan weten. Als de twee plaatsen ingevuld zijn, is het inschrijvingsgeld opnieuw 275 euro. Je plaats is geboekt op het moment dat we het geld hebben ontvangen.

Meer info vind je hier.