Cursus Natuurlijk Moestuinieren

Wanneer

14/02/2015    
10:00 - 16:30

Waar

Eetbaar Park (Zuiderpark)
Achter benzinestation Vreeswijkstraat, Den Haag
Kaart wordt geladen...

cursus met Linder van den Heerik

Deze cursus op basis van het ecologisch tuinieren, Permacultuur en natural farming is voor iedereen die wil beginnen met moestuinieren. Ook voor de ervaren moestuinier die natuurlijker wil gaan werken, zijn kennis wil ophalen of verbreden is de Cursus Natuurlijk Moestuineren geschikt.

De natuurlijke moestuin
De natuurlijke moestuin is een dynamisch geheel. Veel meer dan bij een moestuin waar kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt is het belangrijk om goed te weten wat de behoeftes van planten zijn en hoe een tuin als geheel werkt.
De natuurlijke manier van moestuinieren is gebaseerd op natuurlijke evenwichten, biodiversiteit en wisselwerking.
De methodiek is afgeleid van het ecologisch tuinieren, Permacultuur en natural farming.
Inhoudelijk gaat deze cursus vooral in op de moestuin in voor- of achtertuin, volkstuin of buurtmoestuin.

Cursus
De cursus is opgedeeld in 6 dagen met elk een eigen thema. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a. basiskennis plantenkunde, bodem, water, plaagbeheer, groente en fruit, zaadvermeerdering, onkruidbeheer, teeltplan maken, oogsten en bewaring van oogst.
Tijdens de cursus krijgt u ook een boekwerk met o.a. informatie over de behandelde stof tijdens de cursus.

Linder van den Herik is permacultuur-docent en tuin-ontwerper. Hij is verbonden aan ‘Eetbaar Groen, eetbare tuin en landschapverzorging’.
Eetbaar Groen verzorgt cursussen en workshops en ontwerp, aanleg en onderhoud van eetbare begroeiing, variërend van een moestuin of fruitbosje tot de nabootsing van een compleet natuurlijk landschap. Dit volgens ecologische principes met de natuur als leermeester (zie permacultuur). Eetbaar Groen is het hoveniers bedrijf van Linder.
Naast verschillende opleidingen tot Permacultuur-ontwerper in Nederland, Duitsland en Engeland (Patrick Whitefield) volgde hij de Docentenopleiding Permacultuur in Oostenrijk bij (Rosemary Morrow en Tomas Remiarz). Eind 2010 startte ik mijn eigen bedrijf waarmee ik inmiddels een aantal tuinen ontwierp en onderhield. Met Fransjan de Waard, auteur van Tuinen van overvloed, geeft hij sinds 2011 cursussen Permacultuur (PDC). Naast zijn bedrijfswerkzaamheden participeert en ondersteunt hij vrijwilligersprojecten en loopt docentstages

Zaterdag 10.00-16.30 uur
datums: 14 en 28 februari, 14 en 28 maart, 11 en 18 april 2015.
Kosten: € 375,- inclusief koffie, thee, lunches en cursusboek
Aanmelden: Aanmeldformulier

Locatie: Eetbaar Park (Zuiderpark Den Haag)
ingang poortje achter benzinestation Vreeswijkstraat.
Indien op slot bel 06-26130464.
Klik voor Route Zuiderpark

organisatie: Permacultuurcentrum Den Haag
070-3569978, www.permacultuur.nu